Az állami vállalatok a nyugat-európai országokban is olyan rossz hatékonysággal működnek, mint nálunk?
Olyanokra gondolok, mint posta, vasút.
Én az utóbbinál dolgoztam, botrány, ami ott megy.
Nem azt mondom,hogy dolgozzuk ki a belünket, a normális multicégeknél sem kell.De, azzal a hatékonysággal, ami ezeken a helyeken van, rég össze kellett volna omlaniuk.Rengeteg a felesleges,láb lógatós pozíció.Szó szerint láblógatós.
Volt olyan ember ott, aki ugyanabban a bércsoportban volt, mint én és jó ha napi 1 órát dolgozott.Természetesen azért került oda, mert ismert valami vezetőket.Pontosabban, létrehozták neki az állást.
Pedig, az állami vállalatoknak közel azonos hatékonysággal kellene működnie, mint egy magáncégnek.Miért?Azért, mert az állam a fenntartó, az államnak érdekének kellene lennie,hogy hatékony legyen és ne egy pénznyelő.Mindenképpen pénznyelő marad, csak a mérték nem mindegy.
"Volt olyan ember ott, aki ugyanabban a bércsoportban volt, mint én és jó ha napi 1 órát dolgozott."
Jó, de ő egy Magyar, te meg csak egy biodroid jobbágy vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!