Az kettősmércének számít, ha egy 23500 forintos kár miatt valaki előzetesben van két napig, de egy 50 milliós kár (adócsalás) mellett ugyanez nem történik meg?
"az őrizetbe vétel lényege hogy azalatt az idő alatt elbírálásra kerülhessen hogy szükség van e szabadságot korlátozó kényszerintézkedésre vagy sem"
És ezmiért nem fordulhat meg az igen tisztelt felelősökfejében 50 millióskár esetén?
"ha igen akkor miképpen lehet megfelelő mértékben biztosított az hogy a tárgyaláson valóban jelen legyen a gyanúsított?.ez személyfüggő. valakinek habár több van a rovásán de személyi körülményei alapján nem kell azzal számolni hogy eltűnik(itt van a családja milliárdnyi vagyona ingatlanként, azaz jóval több mint az ügyben okozott kár szal minek lépne le)"
Minden tisztelettel, már miért ne lehetne egy 50 milliós csalással gyanúsított, vagy ellene eljárást kezdeményező hatóság fejében felmerülni, hogy habár lehet akár nagyobb vagyona és családja is, mégis fennállhat a lelépés lehetősége. Vagy esetleg a meglévő bizonyítékok eltüntetésének lehetősége.
"óvadékról tetszett-e hallani ha máshonnan nem esetleg filmekből?...."
Tetszettem hallani, és Ön arroganciáról tetszett-e hallani, ha máshonnan nem, hatalmi helyzetben egy vezető szoknyája mögül ki-kiszólongató politikusoktól, esetleg M1 híradóból....
"de jelen esetbe ha arra az ügyre gondolunk ott pont azt a funkciót töltötte be az őrizetbe vétel hogy 72órán belül már az ítélet is meglegyen nem húzva az ügyet mint a rétestésztát előzetessel háziőrizettel lakheyelhagyási tilalommal...."
Kérem, könyörgöm, tovább, tovább az észérveket....
"te most egy almát hasonlítasz a körtéhez....tetszik tudni minden ügy más (ha sablonként kezelnék őket az lenne a gond)"
Tévedés, a sablonként kezelés ellen vagyok. Már miért ne lehetne értelmes keretek között összehasonlítani bizonyos dolgokat. Megbotránkoztat és kárt okoz, és a másik oldalon:megbotránkoztat és kárt okoz?
"valószinüleg senki nem olvasta a nyomozati iratot a gyk-ról még a kérdező sem"
bevallom, nem olvastam, de mi köze annak ahhoz, hogy értelmesen véleményt mondhasson?
"de az a habitus hogy"mindenki aljas senki sem ért semmihez csak mi vagyunk a kivételek mert hangosabban mondjuk" természetesen megvan"
Ennek most mi köze az én kérdésemhez? pontosan mely szavakból olvastad ki, hogy szerintem "mindenki aljas senki sem ért semmihez csak mi vagyunk a kivételek stb."???
pontosítok:
Valahol elveszthette a fonalat, ha azt gondolja, hogy ez itt egy szakmai fórum
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!