El lehetne érni népszavazással, hogy ne legyen munkaszüneti nap a nagypéntek? Támogatnád?
Figyelt kérdés
Az oka, ami rengeteg embert bosszant az, hogy emiatt a húsvét előtti nagy bevásárlást vagy csütörtökön, vagy szombaton lehet végezni. Csütörtökön a munka után késő este ehhez sokaknak nincs kedve, így marad a szombat, amikor meg mindenki arra kényszerül, hogy aznap vásároljon be pl. pékárut, élelmiszert is így elmegy a szombat a sorban állással. Ha nem lenne munkaszüneti nap a nagypéntek, akkor vagy pénteken, vagy szombaton lehetne vásárolni és kettéosztódna a vásárló tömeg. Mindenki aszerint menne, ahogy neki kényelmes. Pénteken amúgy se kell sokáig dolgoznia a többségnek. Igazából az egész hasonlít a vasárnapi boltzárra, egy szűk rétegen kívül senkinek se volt igénye arra, hogy a nagypéntek munkaszüneti nap legyen, de csak azért is törvénybe iktatták.2017. ápr. 12. 09:43
21/22 anonim válasza:
Éppen elég keresztény ünnep miatt áll le az élet az országban már így is, nem tudom, minek kellett még egyet bevezetni teljesen feleslegesen. A bevásárlás miatt mondjuk nem kell ennyit hisztizni, évente egyszer ki lehet bírni. Két napra vásárolunk szombaton, nem két hónapra, és előre gondolkodni-tervezni sem tilos. Ma még csak szerda van, mégis eszméletlen tömeg volt minden boltban, ahol délelőtt megfordultam. Lehet, hogy igazából atomtámadás van készülőben, csak nekem nem szólt róla senki.
22/22 anonim válasza:
Szerintem megfogalmazható egy kérdés, amit hitelesítenének, de biztos vagyok abban, hogy nem tudnád összegyűjteni a szükséges mennyiségű aláírást. Ha mégis, nem lenne érvényes a népszavazás, szóval azt mondom, hogy nem.
Én tényleg baromságnak tartom, úgy gondolom, hogy ha már plusz egy nap, és keresztény is legyen valamennyire, akkor dec. 24.-e, azzal sokkal többen tudnak azonosulni, és megszűnne az a felemás állapot, ami most jellemzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!