Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért vannak oda néhányan a...

Miért vannak oda néhányan a magyar termékekért?

Figyelt kérdés
Általában ezek a dolgok drágák, és silány minőségűek. Én mindig odafigyelek, hogy német vagy olasz termékeket vegyek inkább, mert ők precízek, jó áron adják a termékeiket. A szomszéd például vett egy hajdu bojlert, és 2 hónap után dobhatta is ki. Nekem az olasz gyártmányú Ariston már 10 éve hibátlanul dolgozik.
2017. ápr. 11. 08:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
61%

Na, Hajdú Bojler 30 év után novemberben kuka....

Ariston velis evo bojler 2 hónap után nyekereg, kattog, nem igazán melegített, csere bojler ugyanaz, de már az is kezd erdekes hangokat adni....

Es akkor ennyit a nagy olasz aristonról....

2017. ápr. 11. 09:31
 12/22 anonim ***** válasza:
60%
Jézusom. Két bojlerből levonni, hogy minden magyar termék szar...
2017. ápr. 11. 09:39
 13/22 anonim ***** válasza:
27%

Olvass, értelmezz es utána szólj.... kevésbé tünsz hülyének.

2017. ápr. 11. 09:44
 14/22 anonim ***** válasza:
85%

Olasz és magyar bojlereknél is inkább a szrencse kérdése, hogy milyet fogtál ki. Nekem Regent van, ami olasz, nem én vettem, hanem a lakás előző tulaja, mikor kipucoltam, rengeteget szívtam, mert a Hajdúval szemben teljesen logikátlan, a sokadik youtube videó után értettem csak meg.

Élelmiszerben viszont van hová fejlődni. Én általában csirkemell sonkát eszek reggelire, vacsorára, és látom, hogy ég és fóld a külónbség a német import és a magyar termékek között. A német 95% hús, ízlésesen fűszerezve, a magyar ezzel szemben 60-70% hús összepépelve (van 90%-os magyar is, csak az ugyanúgy pépes állagú valamiért). Sajtot ugyan általában magyar tömbsajtot eszek, és van amelyik ízlik (Füredi Trappista, Tolnatej, stb.), de azért látom, hogy a német import szeletelt sajtoknak a nyomába sem ér.

És akkor lehet mondani, hogy ha hazafias elvek alapján csak azért is magyart eszek, akkor jobb lesz. Nos, én fordítva látom, ameddig csak azért is megvesszük a magyart, ha rosszabb is, addig semmi motiváció nem lesz a hazai élelmiszer iparban, hogy jobbat gyártsanak. Én látok 1-2 olyan hazai terméket, amelyik már versenyezni akar a nyugati termékekkel, de ezek pont nem a hagyományos magyar márkák, hanem új feltörekvők, az agyatlan piacvédelemmel ezeket öljük meg, szemben a változni képtelen hazai cégek termékeivel.

2017. ápr. 11. 10:02
 15/22 anonim ***** válasza:
82%
Ami a sört illeti, ott max. a bolti árakkal vagyok elégedetlen, mert egyébként szerintem bárki megtalálja a számítasait. A nagyüzemi sörgyártás amúgy is külföldi kézben van, a hazai márkaneveik pedig nem azért tömeglagerek, mert jobbat nem tudnának, hanem mert erre van tömegigény. Azon belül is inkabb a kevésbé keserű lagerre, tehát ezért ilyen a Soproni, Borsodi, Dreher, Szalon, stb. De mint írtam, bárki megtalálja a számítását, ha mashogy nem, kézműves sörök formájában. A hazai gyártmányú nagyüzemi búza mondjuk hiányzik a felhozatalból (az Edelweisst Ausztriából importálja a Heineken), de kézművesből van búza annak, aki feltétlenül hazait akar.
2017. ápr. 11. 10:11
 16/22 anonim ***** válasza:
32%

A kérdező azt irta : "Nem értenek semmihez a magyarok"

Na ez az a pont kedves valaszolók amikor rá kell jönni hogy a kérdező vagy egy tájékozatlan ,cinikus fallosz,vagy egy Troll

És GYERMEKEIM soha ne etessétek a trollt!!!:D

2017. ápr. 11. 10:15
 17/22 anonim ***** válasza:
24%
Én csak az ország szempontjából >preferálom< a magyar termékeket, ugyanis így nyilvánvalóan a GDP-t emeli, ami hosszútávon minden magyar embernek jó lesz. Fontos volt kiemelni, hogy csak preferálom, nem pedig csak és kizárólag magyar terméket vásárolok. Ha nem sokkal drágább a magyar és a minősége is megfelelő, akkor leveszem a polcról. Ha nem, akkor nem. Szerintem mindenkinek így kéne gondolkoznia.
2017. ápr. 11. 10:42
 18/22 anonim ***** válasza:
65%
Mert ők a turbó magyarok!
2017. ápr. 11. 11:44
 19/22 anonim ***** válasza:

Nekünk beváltak a Hajduk, akkor ezek szerint mégsem szarok a magyar dolgok? :D

Amúgy meg te egy f@.. provokátor vagy, abból is a gyengébb. :P

2017. ápr. 11. 12:19
 20/22 anonim ***** válasza:
90%

17:

Hosszútávon a versenyképesség javításával lehet növelni a GDP-t. Ha megveszem a rosszabb vagx azonos minőségű, de drágább magyar terméket, akkor rövidtávon az jó a GDP-nek, de hosszútavon inkabb pusztítja a magyar gazdaságot.

2017. ápr. 11. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!