26 egyetemből, aminél találtak problémát az új megszavazott törvénnyel kapcsolatban, Hogyhogy csak a Ceu balhézik? Ha külföldi bejegyzésű, miért nincs az "anyaországban" is egyeteme? A többieknek érdekes módon van.
# 9
Ha nem vagyunk egy véleményen, ez még nem indokolja a személyeskedő hangnemet.
A törvény nyilván a CEU jelenlegi működésének ellehetetlenítését célozza. A kormány ki akarja kényszeríteni, hogy az egyetem változtasson az eddigi aggályos működésén, és egyébként felsőbb érdekek állnak a háttérben, mint az közismert.
# 11
Nem, a kormány nem tudott jogilag belekötni abba, ahogyan most a CEU működik, ezért jó szokásukhoz híven hoznak egy speciális törvényt, hogy most már bele tudjanak kötni. Többek között ezért nincs jogbiztonság Magyarországon, és ez kifejezetten a Fidesz-kormány óta jellemző.
# 11/14 Időpont ma 11:03
Milyen aggályos működésén? Teljesen törvényesen működött...
Értem én ezt, csak akkor miért nem lehetett"magyar" székhelyű?
Ha külföldön van bejegyezve, akkor érthető, hogy ott is kellene egyetemnek lennie, ahogy a többi külföldin bejegyzett Egyetemnek.
# 16/18 Időpont tegnap 16:08
Ja, értem. Tehát annyi a bajod, hogy ki alkotta a törvényt. Nem tudsz érveket felhozni, hogy miért rossz, csak "rosszmertsorosgyuri" :-) Szánalmas.
(és ami a legszánalmasabb, hogy édes mindegy, hogy a levél valós-e, abban mi van, stb. csak "pfej,sorosgyuri"...)
# 19/19 Időpont ma 11:25
Illetve ehhez hozzátenném, hogy 1991 óta működik az egyetem... szóval az akkori törvényeknek is megfelelő volt. Plusz az nftv-t is átdolgozták párszor már az utóbbi 7 évben, azoknak is megfelelő volt. De sebaj. Gondolkodni, azt luxus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!