Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 26 egyetemből, aminél találtak...

26 egyetemből, aminél találtak problémát az új megszavazott törvénnyel kapcsolatban, Hogyhogy csak a Ceu balhézik? Ha külföldi bejegyzésű, miért nincs az "anyaországban" is egyeteme? A többieknek érdekes módon van.

Figyelt kérdés
Az egész CEU ügy értelmetlen.
2017. ápr. 10. 07:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

# 9

Ha nem vagyunk egy véleményen, ez még nem indokolja a személyeskedő hangnemet.

A törvény nyilván a CEU jelenlegi működésének ellehetetlenítését célozza. A kormány ki akarja kényszeríteni, hogy az egyetem változtasson az eddigi aggályos működésén, és egyébként felsőbb érdekek állnak a háttérben, mint az közismert.

2017. ápr. 12. 11:03
 12/21 anonim ***** válasza:

# 11

Nem, a kormány nem tudott jogilag belekötni abba, ahogyan most a CEU működik, ezért jó szokásukhoz híven hoznak egy speciális törvényt, hogy most már bele tudjanak kötni. Többek között ezért nincs jogbiztonság Magyarországon, és ez kifejezetten a Fidesz-kormány óta jellemző.

2017. ápr. 12. 11:23
 13/21 anonim ***** válasza:
A jogbiztonságnál vannak felsőbb érdekek.
2017. ápr. 12. 11:36
 14/21 anonim ***** válasza:
Igen, Magyarországon mindenképp. Ez a probléma.
2017. ápr. 12. 11:57
 15/21 anonim ***** válasza:

# 11/14 Időpont ma 11:03

Milyen aggályos működésén? Teljesen törvényesen működött...

2017. ápr. 12. 13:01
 16/21 anonim ***** válasza:
Törvényesen. Olyan törvényeknek megfelelően, amiknek megalkotásában Soros György keze is benne volt. Lásd a nyilvánosságra került 2005-ben Magyar Bálintnak írt levelét.
2017. ápr. 12. 16:08
 17/21 A kérdező kommentje:

Értem én ezt, csak akkor miért nem lehetett"magyar" székhelyű?

Ha külföldön van bejegyezve, akkor érthető, hogy ott is kellene egyetemnek lennie, ahogy a többi külföldin bejegyzett Egyetemnek.

2017. ápr. 13. 10:29
 18/21 anonim ***** válasza:
Szerintem annyira nem érthető. Valóban, köznapi értelemben "furcsa", hogy egy egyetemnek nincs az anyaországban telephelye, de miért annyira földtől elrugaszkodott ez? Eddig nem volt vele semmi gond, teljesen természetes módon, de most hirtelen ez az indoklás, hogy ez mennyire elfogadhatatlan.
2017. ápr. 13. 11:14
 19/21 anonim ***** válasza:

# 16/18 Időpont tegnap 16:08

Ja, értem. Tehát annyi a bajod, hogy ki alkotta a törvényt. Nem tudsz érveket felhozni, hogy miért rossz, csak "rosszmertsorosgyuri" :-) Szánalmas.

(és ami a legszánalmasabb, hogy édes mindegy, hogy a levél valós-e, abban mi van, stb. csak "pfej,sorosgyuri"...)

2017. ápr. 13. 11:25
 20/21 anonim ***** válasza:

# 19/19 Időpont ma 11:25

Illetve ehhez hozzátenném, hogy 1991 óta működik az egyetem... szóval az akkori törvényeknek is megfelelő volt. Plusz az nftv-t is átdolgozták párszor már az utóbbi 7 évben, azoknak is megfelelő volt. De sebaj. Gondolkodni, azt luxus.

2017. ápr. 13. 11:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!