Milyen külföldön tanulni? Milyenek voltak az első hónapok? Bármi érdekes történet?
Jó, izgalmas, barátságos.
Én Svédországban tanultam egy kisváros egyetemén angol oktatási nyelvű MSc képzésben. A csoportunk 26 főből állt köztük csak 1 svéd volt (mert a svédek a svéd nyelvű képzésre jártak) a többi indiai, lengyel, nigériai, kínai, iraki, etióp, szudáni, egyiptomi, vietnami, kazak, cseh, moldáviai, pakisztáni, ománi, görög, brazil, ukrán, és én egyedül magyar.
Nagyon jó hangulatú nemzetközi csapat voltunk. A képzés magas színvonalú, jól támogatott, de barátságos volt. Mindenhez volt online jegyzet, segédanyag, gyakorlati útmutató. Nem vérengzős vizsgákról szólt hanem szakmai munkáról. Sok gyakorlat és teammunka volt, a diplomamunkát is párokban kellett írni és közösen megvédeni. A tanárok segítőkészek voltak. Biciklivel jártam az egyetemre, gyönyörű fenyvesekkel szegélyezett jól kiépített kerékpárutakon. Rengeteg szép tavacska volt a környéken amiben szabadon lehetett fürödni nyáron. Télen havas a táj, de nincs olyan hideg mint sokan gondolják. Az egyetemen rengeteg lehetőség volt különböző kutatólaborok munkájába bekapcsolódni, projektekben részt venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!