Az milyen ha valaki kommunista dolognak nevezni ezt?
Olvastam egy kérdésnél azt hogy "Szabadság! Egyenlőség! Testvériség!"
Egy válaszoló közölte hogy az egyenlőség és teestvériség az kommunizmus.
Mi lenne ha ezt előadnánk a márciusi ifjaknak vagy a reformkor nagy alakjainak?
Én ezt szánalomnak tartom és szerintem súlyos ha iylen a tarsadalmunk egy része. Ti?
"Na és honnan jöttek azok a kapitalisták?"
Nagy többségük köpönyegforgató elvtárs. Csak az a baj hogy a társadalom úgy már mindent elnéz nekik hogy a köpönyegük vörös színét befelé fordították. Vagyis az emberek panaszkodtak ha kommunista fullajtárként volt a főnökük az állami tulajdonú gyárban, de ha gyártulajdonosként szarik nagyobbat a fejére az már nem gond. Érdekes, nem?
'Vagyis az emberek panaszkodtak ha kommunista fullajtárként volt a főnökük az állami tulajdonú gyárban, de ha gyártulajdonosként szarik nagyobbat a fejére az már nem gond. Érdekes, nem?'
Nekem inkább furának, ha nem hajmeresztőnek tűnik, az átlagember memóriája milyen rövid időtartamra terjed ki.
"A lényeg hogy nagyon kétlem hogy a kokardás marciusi ifjaknak van köze a vörös zászlóhoz."
"Ha majd minden rabszolga-nép
Jármát megunva síkra lép
Pirosló arccal és piros zászlókkal
És a zászlókon eme szent jelszóval:
„Világszabadság!”
Na, kitől van?
A hetes gondolkodás módja kicsit furcsa, de van benne igazság.
A kérdésre reflektálva.
A márciusi ifjak és a március 15-e, Táncsics és hozzá hasonló személyek éltetése, kultusza 1945 után kezdett el terjedni. Persze a forradalomról - és a szabadságharcról* - megemlékeztek, az újságok cikkeztek róla, a dualizmus idején is. Azt a szellemiséget, - a Habsburgoktól való függetlenség, köztársaságpártiság, egyenlő választójog, stb - amit ők képviseltek, akkor szélsőbalra sorolták be. A dualista országgyűlésben is szélsőbalként jelenik meg. 1861-es országgyűlésben még csak a Tisza-féle pártnak a balszárnya. Igaz, hogy több átalakuláson esik át, név és vezéralakok váltásán, de köznyelvben marad szélsőbal.
Nagyon sok magyar kommunista az 1848-asok utódaként említi meg magát. Ezért lehet az, hogy sokan azt mondják rájuk, hogy azt a szellemiséget képviselték.
* 1867-ben, amikor Ferenc József "köszöntőt" intézett az országgyűlési képviselőkhöz, a szabadságharcot és az azt követő időszakot "rossz kitérőnek, balszerencsés fordulatnak nevezte".
"Tharos ez komoly? Neked ebben a piros zaszló a kommunistát jelenti?"
Szerintem viccből írta :)
Az milyen? - kérdező. Hát buta. A buta ember nem ismer sok dolgot, ami szembejön vele. Örökös sikertelenség az élete. Ettől agresszív lesz, mert ő is szeretne sikert elérni. A csapdahelyzet, hogy agresszivitással még kevesebb az esélye.
Nem egyszerű dolog ám a buta embert rávenni arra, hogy valamit megértsen, gondolkozzon, és aztán beszéljen. Elszokott tőle. Ne foglalkozz vele, hagyd meg a szakembereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!