Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az milyen ha valaki kommunista...

Az milyen ha valaki kommunista dolognak nevezni ezt?

Figyelt kérdés

Olvastam egy kérdésnél azt hogy "Szabadság! Egyenlőség! Testvériség!"

Egy válaszoló közölte hogy az egyenlőség és teestvériség az kommunizmus.

Mi lenne ha ezt előadnánk a márciusi ifjaknak vagy a reformkor nagy alakjainak?

[link]

[link]

[link]

Én ezt szánalomnak tartom és szerintem súlyos ha iylen a tarsadalmunk egy része. Ti?

2017. ápr. 7. 12:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
46%

"Na és honnan jöttek azok a kapitalisták?"

Nagy többségük köpönyegforgató elvtárs. Csak az a baj hogy a társadalom úgy már mindent elnéz nekik hogy a köpönyegük vörös színét befelé fordították. Vagyis az emberek panaszkodtak ha kommunista fullajtárként volt a főnökük az állami tulajdonú gyárban, de ha gyártulajdonosként szarik nagyobbat a fejére az már nem gond. Érdekes, nem?

2017. ápr. 7. 13:24
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Ehhh, sejtettem, h kommunista párttitkárból átvedlett 'kapitalistáról' beszélünk.
2017. ápr. 7. 14:01
 13/20 anonim ***** válasza:
53%

'Vagyis az emberek panaszkodtak ha kommunista fullajtárként volt a főnökük az állami tulajdonú gyárban, de ha gyártulajdonosként szarik nagyobbat a fejére az már nem gond. Érdekes, nem?'

Nekem inkább furának, ha nem hajmeresztőnek tűnik, az átlagember memóriája milyen rövid időtartamra terjed ki.

2017. ápr. 7. 14:03
 14/20 anonim ***** válasza:
53%

"A lényeg hogy nagyon kétlem hogy a kokardás marciusi ifjaknak van köze a vörös zászlóhoz."

"Ha majd minden rabszolga-nép

Jármát megunva síkra lép

Pirosló arccal és piros zászlókkal

És a zászlókon eme szent jelszóval:

„Világszabadság!”

Na, kitől van?

2017. ápr. 7. 14:04
 15/20 anonim ***** válasza:

A hetes gondolkodás módja kicsit furcsa, de van benne igazság.

A kérdésre reflektálva.

A márciusi ifjak és a március 15-e, Táncsics és hozzá hasonló személyek éltetése, kultusza 1945 után kezdett el terjedni. Persze a forradalomról - és a szabadságharcról* - megemlékeztek, az újságok cikkeztek róla, a dualizmus idején is. Azt a szellemiséget, - a Habsburgoktól való függetlenség, köztársaságpártiság, egyenlő választójog, stb - amit ők képviseltek, akkor szélsőbalra sorolták be. A dualista országgyűlésben is szélsőbalként jelenik meg. 1861-es országgyűlésben még csak a Tisza-féle pártnak a balszárnya. Igaz, hogy több átalakuláson esik át, név és vezéralakok váltásán, de köznyelvben marad szélsőbal.

Nagyon sok magyar kommunista az 1848-asok utódaként említi meg magát. Ezért lehet az, hogy sokan azt mondják rájuk, hogy azt a szellemiséget képviselték.

* 1867-ben, amikor Ferenc József "köszöntőt" intézett az országgyűlési képviselőkhöz, a szabadságharcot és az azt követő időszakot "rossz kitérőnek, balszerencsés fordulatnak nevezte".

2017. ápr. 7. 14:59
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
#14: Bármennyire is furcsa, ebben az értelemben az a piros zászló, nem azonos a vörös zászlóval.
2017. ápr. 7. 15:40
 17/20 A kérdező kommentje:
Tharos ez komoly? Neked ebben a piros zaszló a kommunistát jelenti?
2017. ápr. 7. 15:41
 18/20 anonim ***** válasza:

"Tharos ez komoly? Neked ebben a piros zaszló a kommunistát jelenti?"

Szerintem viccből írta :)

2017. ápr. 7. 16:17
 19/20 anonim ***** válasza:
Pláne azért is, mert a vers előbb íródott mint ahogy a kommunista kiáltvány megjelent volna, Petőfi szerintem ekkor még nem is hallhatott a kommunizmusról.
2017. ápr. 7. 16:19
 20/20 anonim ***** válasza:

Az milyen? - kérdező. Hát buta. A buta ember nem ismer sok dolgot, ami szembejön vele. Örökös sikertelenség az élete. Ettől agresszív lesz, mert ő is szeretne sikert elérni. A csapdahelyzet, hogy agresszivitással még kevesebb az esélye.

Nem egyszerű dolog ám a buta embert rávenni arra, hogy valamit megértsen, gondolkozzon, és aztán beszéljen. Elszokott tőle. Ne foglalkozz vele, hagyd meg a szakembereknek.

2017. ápr. 7. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!