Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországnak jó hogy tagja...

Magyarországnak jó hogy tagja az EU-nak?

Figyelt kérdés
Több embernek is feltettem ezt a kérdést, és mindenki egyetértett abban, hogy a csatlakozás előtt biztonságosabb volt az élet Magyarországon.
2017. ápr. 6. 04:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

"Mitől lenne jó? Az Eu még a szemünket is kilopja. Csak úgy szippantják innen kifelé a pénzeket számolatlanul."

Akkor nem a zsideszes polgármester, aki EU-s pénzből épít magának vadászházat?

Amúgy meg nem az EU teher arról, hogy mi nem tudjuk kihasználni az adottságait.

2017. ápr. 6. 11:55
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Mit értesz azalatt, hogy biztonságosabb volt az élet? Szerintem például most biztonságosabb, mert az EU nélkül, gyakorlatilag semmiféle kontrollja nem lenne a hatalmon lévőknek.
2017. ápr. 6. 12:59
 13/18 anonim ***** válasza:
Ja, hogy a kérdésre is válaszoljak: igen.
2017. ápr. 6. 13:00
 14/18 anonim ***** válasza:

Kérdésed okfejtése a következőképp fordítható le.

Tavaly nyáron volt két hét nagyszerű nyaralóidő. Idén télen volt két hét rettenetes hideg. Akkor valakit fürdésre biztattak, kérdezte: jó ez nekem? Válasz: hát hogyne, tavaly nyáron is milyen jó volt.

A csatlakozás előtt egyeseknek biztonságosabb volt az élet, de sok, az olajmaffiában részt vett ember belehalt. Akkor még élt az eufória, felszabadultunk a szocializmusból, megyünk a boldog kapitalizmusba. Az emberek többségének persze fogalma se volt, milyen az, hogy működik. Azóta kiteljesedett, az akkori kis gazemberek megemberesedtek, nagyban lopnak. Azt is, ami az EU-ból jön, sőt, főleg azt. Ezért aztán neked rosszul megy.

De elmagyarázom egyszerűen, bár így nem tudom kellően árnyalni: a csatlakozás előtt a Fidesz még kis párt volt, kevés beleszólása a lehetőségekbe, ezért volt némi biztonság. A csatlakozás után, mára kiteljesítette önkényuralmát, ezért életed csupa bizonytalanság és nyomor. Mert nem tudod megkülönböztetni, hogy mi okozza a bajokat.

2017. ápr. 6. 13:03
 15/18 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok. Apám Németországban dolgozik 22 éve, az édesanyám tanárnő. Az én életem nem nyomor. A "biztonságosabb" szó helyett talán jobb a "kiszámíthatóbb".
2017. ápr. 6. 13:36
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
#15: Én nem úgy emlékszem, hogy kiszámíthatóbb lett volna az élet, pláne, hogy a belépés előtt, minden választást, "ellenkező oldali" párt nyert meg. Amúgy, a kiszámíthatóság sem mindig jó. A Kádár- rendszerben sokkal kiszámíthatóbb volt az élet, vagy például a mai Észak- Koreában is sokkal kiszámíthatóbb, mint a piacgazdaságban.
2017. ápr. 6. 14:29
 17/18 anonim ***** válasza:
4-es: amit mondasz nem áll meg. A magyar ipart és a mezőgazdaságot nem az EU-csatlakozásunk vágta haza. Az pedig, hogy nem tudunk annyit exportálni _ ami az EU-ban mégkönnyebb lenne - az a kormányaink felelőssége, hogy nem képesek versenyképessé tenni a kisiparunkat, a mezőgazdasági termelőinket.
2017. ápr. 6. 14:56
 18/18 anonim ***** válasza:

Az a bajuk sokaknak az EU-val, ami az országunk belügyeivel is. Azt hiszik sokan hogy az EU azért van, hogy megoldja a problémáinkat. Ahogyan sokan azt is gondolják hogy a parlamentünk is ezért van.

Nem.

Az EU lehetőségeket hordoz magában, amellyel élni kell. Jelenleg a pénzügyi mérleg az nagyon komoly pozitív, ha az utalt pénzek és kifelé menő összegeket nézzük. Aki azon károg, hogy tönkrevágták a magyar iparosokat és mezőgazdasági cégeket a bejövő árucikkek, arra azt mondom, nekünk is szabad ám eladni a portékánkat az EU többi országában.... Hajrá.

2017. ápr. 6. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!