Mit lehetne tenni Magyarországon a nők diszkriminatív megkülönböztetése ellen?
Azért vannak ennél sokkal fontosabbak is, de oké, erről is beszélni kell.
1. Ha ugyanannál a cégnél valaki kevesebb fizetést kap ugyanannyi munkáért csak azért, mert nő/férfi/cigány/zsidó/magyar (stb.), akkor tehet feljelentést.
2. Sajnos társadalmi sztereotípiák vannak, de ezekből néha a nők, néha a férfiak jönnek ki rosszul, nem mindig a nők. Pl.: Ha egy nő félénk, az "cuki", ha egy férfi félénk, az "ciki" és megszégyenítik. Remélem, téged minden sztereotípia zavar, nem csak azok, amik miatt a nők szívnak.
PÉLDÁÁÁÁÁÁÁT. Életemben eddig 3 munkahelyem volt, minden női kollégám/vezetőm vagy ugyanannyit vagy többet keresett, mint én. Sose találkoztam ezzel a diszkriminációval..
Az meg, hogy a férfi megnézni a nőt és fordítva, ne adj isten megjegyzéseket is tesz, kb 12 éves kornál figyelhető meg először, utána végigkíséri ez a fránya dolog mindkét nem életét.
Mit?
Pl az a nő, akit ez zavar, öltözzön férfinak(én szerencsére csak olyan nőket ismerek, akik tetszeni akarnak a férfiaknak, és nem kezdenek el hisztizni, ha rájuk néz egy hapsi)
Nők kevesebb fizetést?
Azonos melóra vettek fel egy nővel nemrég, és mivel én voltam a hapsi, nekem kellett egy nehezebb cumót cipelni, Micike meg addig ott röhincsélt a többi kolléganőivel.
És nem kezdtem el hisztériázni utána.
Mikor fogjátok a muzulmán országokban is verni a tam-tamot?
Vagy ott nincs ekkora pofátok? :P
Amúgy írj már konkrét példákat hol vannak elnyomva nálunk ezek a "drága nők"! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!