Mit jelent az, hogy valaki bal vagy jobb oldali?
22:50
"A baloldal szélsőséges változata a kommunizmus, a jobboldalé a nacionalizmus."
A nacionalizmus annyira nem a jobboldaliság egy változata, hogy eleve a baloldaliak találták ki. Amúgy létezik jobboldali nacionalizmus, de baloldali is.
"Orbán nem rasszista,nem is volt az,nem is lesz,mert jómaga is roma... állítások szerint."
Igen, a szoci suttogó propaganda szerint, amit kétség nélkül beszopsz, mert kritikátlan és befolyásolható vagy.
"Én kb. egy hónapja kezdtem érdeklődni a politika iránt, azóta mondhatni hungarista vagyok."
A politika egy szakma. Egy szakmát kb. 2-3 év alatt lehet rendszeres tanulmányokkal elsajátítani. Akit egy hónapja érdekel a politika, az még akkor is hülye hozzá, ha egyébként 200-as az IQ-ja és reggeltől estig politikai tárgyú könyveket olvas. Nem véletlen, hogy hungarista vagy. Az se véletlen, hogy a szélsőségesek rendszerint gyerekek vagy fiatalok, akik aztán ezt kinövik. 16 évesen én is szélsőséges voltam, aztán kinőttem.
Te figyelj már legutóbbi válaszoló!
Akármennyi idős is vagy,nem kellene itt osztanod engem,nem kellene kioktatnod csak azért,mert kezdő vagyok a politika terén.
Ja és soha nem fogom kinőni a szélsőjobbot. Ez nem egy szokás vagy egy ruha amit ki lehet nőni,te tahó!-már elnézést-
SS az élet, a Hazámat szolgálom
Szebb jövőt!
tegnap 21:16
Minden 17 éves azt hiszi, hogy nem fogja kinőni a kamaszos hóbortjait. "Most hatéves vagyok és okos vagyok nagyon-nagyon..." - A. A. Milne
Na jah, ilyen helyzetben visszasírja mindenki Gyurcsányt..
DE MÉG RÁKOSIT IS!!!!
Nem vagyok baloldali, de még az is jobb lenne..
Kár, hogy a Bajnai csak "kisegíteni" jött..
"Na jah, ilyen helyzetben visszasírja mindenki Gyurcsányt.."
Ki az a Mindenki? Gréczy Zsolt?
Nem gondolom, hogy aktuális még ez a négy éves kérdés, de beírom a választ, mert ha én kilyukadtam itt talán más is ki fog, akinek szüksége van rá.
Egyetemi vázlatom:
BALOLDAL:
Emberképe: Pozitív, az ember jó, nevelhető (bemegy börtönbe, kimegy, jó lesz)
Az ember racionális, tud úgy viselkedni, ahogy kell.
Antropológiailag optimista.
Egyenlőség: Fontosnak, kívánatosnak tartják, hisznek az emberek egyenlőségében.
Haladás: Modernizáció, átalakulhat egy alulfejlett társadalom fejletté.
Tulajdon: Köztulajdon, állami tulajdon fontossága, magántulajdon alárendelhető
Állam: Felszámolni az államot (Anarchia) a szélsőséges része, vallás ellenesség. Egyébként szerintük gazdasági+szociális okokból az államnak aktív szerepet kell ellátnia.
Társadalmi kiegyenlítés: gazdagoktól el kell venni, szegényeknek adni kell.
Kulturális értékek: Halálbüntetés ellen. Pro-choice: abortusz engedélyezése, választás mellett állnak.
Kisközösségek, internacionalizmus.
Honvédelem: "Galamb." Nem kell háború.
Kisebbségek iránti elköteleződés. Inaktívok, munkaerőpiacon kívüliek, munkavállalók.
JOBBOLDAL:
Emberképe: Negatív, eredendően nagyon rossz tulajdonság (kabzsi, önző, irigy).
Korlátozott az emberi elme, kevésbé hisznek a racionalitásban.
Antropológiailag pesszimista.
Egyenlőség: Természetünktől fogva különbözőek vagyunk.
Haladás: Evolúció.
Tulajdon: Magántulajdon szentsége, sérthetetlensége.
Állam: A szélsőségesek szerint nincs szükség az államra. Egyébként kell állam politikai értelemben a rend miatt. Az állam megkerülhetetlen, szükséges rossz. Piacpárti, éjjeliőrállam.
Kulturális értékek: Halálbüntetés mellett. Pro-life: Az élethez való jog kiemelkedik, a fogantatással kezd az élet. A magatehetetlen magzatnak is joga van az élethez.
Vallás, család, nemzet!
Honvédelem: Héja. Legitim erőszak nem jó, de elfogadható, ha szükséges.
Munka: Vidéki bázis, vallás több figyelmet kap.
Remélem, ezek alapján sikerül belőni körülbelül, hogy melyik oldallal szimpatizálsz. ;)
Jelenleg nincs baloldal mMagyarországon, illetve van, csak a médiában nem jelenhet meg. Így - közmegjelenés nélkül - halálra van ítélva (szánva?).
A jelenleg magukat baloldalinak tituláló pártok )MSZP; DK; stb.) inkább ultraliberálisok.
Pdig nagy szükség léenne egy karakteres baloldali pártra a Jobbik ellensúlyozása miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!