Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ma Magyarországon bármelyik...

Ma Magyarországon bármelyik állami iskolára ráteheti a kezét az egyház? Miért kell a gyermekemnek vallásos nevelésben részesülnie ha a környéken már nincs világi tanintézmény?

Figyelt kérdés

2017. márc. 29. 10:39
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

A Fidesz bele akarja erőszakolni a vallásgyakorlást.

Mi van, ha nem akarja a gyerek?

Kivégzik, vagyhogy mi?

2017. márc. 29. 17:41
 22/26 Pro Patria ***** válasza:

15:50-es

"Az egyik elvtársad éppen azt ecsetelte az első oldalon (7-es válasz), hogy aki nem akar kereszténymániát Magyarországon, az egész biztosan koránoktatást akar bevezetni, mert ugye mindenki muszlim, aki nem keresztény."

- És? Ebben hol van tartalmilag az irtsunkkimindenkit? Arra akart rámutatni, hogy a liberális politikai felfogás a megkülönböztetést vállalja, sőt végzi, ha pozitív diszkrimináció formájában jelenik meg, hiszen az általuk vallott többségi társadalmi privilégiumokat csak ekként lehet ellensúlyozni, vagyis a tolerancia abban a formában létezhet, ha az saját magunkra nézve nem valósul meg, nem tűr és nem emel ki, mert abban az esetben csak az önostorozás és az önvádlás a helyes erkölcsi, emelkedett értelmű emberi magatartás, minden más nacionalizmusnak, felsőbbrendűség vélt tévképzetének felel meg, amit vissza kell szorítani. Az igazságot úgy is lehet, és kell képviselni, ha véletlenségből épp minket támogat valamiben, szemben a kisebbségekkel - tudom, ez eleve blaszfémia.:)

2017. márc. 29. 18:24
 23/26 Pro Patria ***** válasza:

Jah, el is felejtettem, pedig ezzel akartam kezdeni a hozzászólást!

Beigazolódott, hogy százalék nélküli válaszoló lám, tényleg egy troll volt.:)

2017. márc. 29. 21:16
 24/26 anonim ***** válasza:
65%

Az erkölcs nem egyenlő a vallással. Lehet bárki erkölcsös, becsületes, nem kell hívőnek lenni. A lányokról írt általanosítást pedig nem is láttam.

Ismerem az ünnepeket, és a történelmet, hittan nélkül.

Nekem kissé felháborító, hogy valakire ráerőltetnének valamit, amiben nem hisz.

Kövezzzetek meg, de nekem annyi más hitvilág van, amiről szívesebben tanulnék (egyiptomi, görög, római, norvég, buddhista, japán).

2017. márc. 29. 21:49
 25/26 A kérdező kommentje:

A vallás és a tudományok felvilágosodás kori széjjelválásával gyakorlatilag megvan annak a lehetősége hogy valaki úgy legyen tudós valamiben hogy nem hívője annak.

Ez egyfajta tárgyilagosságot és külső szemléletet is kölcsönöz a dolognak.

Nem kell egybemosni újra ezt a vívmányt.

2017. márc. 30. 09:52
 26/26 anonim ***** válasza:

Ha nem lenne a hit, és a vele kapcsolt erkölcs, meg humanitárius felfogás, akkor már a világ sem létezne a mostani formájában.

Csak bele kell gondolni. Vissza akarom szerezni Erdélyt.

No problem. Elkezdem járni a bitorlók földjét, és mondjuk halálos vegyifegyvereket vetek be, mint egy igazi hazafi.

Soha senki nem fog rájönni, hogy én tettem, de én akkor sem aludhatok nyugodtan.

Hiszen amit elkövetnék, azt Ember nem bocsájthatná meg nekem, maximum Isten.

Ja igen, és még egy másik érv. !ZUHANÓ REPÜLŐN, NINCS ATEISTA EMBER!

2017. márc. 30. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!