jól megfizetik mert:
1. nem mindeki alkalmas rá
2. diploma nélkül nehéz állást találni, igaz csak tudással is lehet, de hogyan szerzel akkor min 3 év gyakorlatot?
3. folyamatosan fejlődeni kell, gyakorlatilag a programozás az életed....
A lényeg:
"a Budapesten működő, nemzetközi háttérrel is rendelkező multinacionális nagyvállalatok"
Tehát, hogy stílusos legyek a javának a java, amit ez mutat. Hidd el pesti nemzetközi multinál, szakterülettől függetlenül többet keres a recepcióstól kezdve a marketingesen át a könyvelőkig mindenki.
A vidéki magyar cég meg a másik véglet.
Ahogy írják előttem, nem mindegy milyen cégekről van szó.
Nekem is vannak ismerőseim nemzetközi vizeken működő magyar cégekben. Ott a Nyugati munkákért nyugati ellenszolgáltatás is jár, ennek megfelelően magasabb az emberek átlag bére is.
Ha rabszolga akarsz lenni, akkor hajrá.
Én informatikus vagyok és mára megútáltam a szakmám. Nem vagyok hajlandó feláldozni a családomat, a boldogságomat csak azért, hogy több pénzt keressek. Pár év alatt minden elavul, elvárás lenne a folyamatos tanulás, ami csak a szabadidőd rovására tudod megvalósítani.
Úgyhogy most inkább mással foglalkozom, kevesebb pénzért, de boldogabban.
" és hajlandó az életét arra szentelni..."
Azért kicsit ez erős kijelentés... Kb mintha nem lenne semmi más szabadidő.
Hát köztudott, hogy Budapesten elszálltak a programozói fizetések. Olyan számokkal dobálóznak az infós ismerőseim, hogy egyszerűen hihetetlen. Mintha nem is itthoni fizetésekről lenne szó.
Mondjuk szerintem villamosmérnökként is hasonlóan jók a fizetések.
"Mintha nem is itthoni fizetésekről lenne szó. "
És akkor még messze elmarad a nyugati fizetésektől. Londonban a 2 milla lazán megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!