Magyarországon miért utálják ennyire a liberalizmust, liberálisokat?
Nálunk,munkahelyen is ez megy.
Az irodában szokott szólni a rádió.Általában,így könnyebben megy a munka.Aztán, pár napja volt valami a migrációról,menekültekről.Egyik kollégám nagyon negatívan nyilatkozott az adott témáról.A másik kollégám meg elkezdett trollkodni, affektálva hülyeségeket beszélni.A másik kolléga meg azt mondta "na még egy ilyen és a folyosón dolgozol,liberális democskraták (tényleg ezt mondta) nem dolgozhatnak ebben az irodában".
Magyarországon ez a hozzáállás teljesen általános.Különböző fórumokon, Facebookon is ez az általános vélekedés.
Pedig a liberalizmus alapjában véve, az egyén szabadságáért harcol,hogy mindent lehessen, ami másnak nem árt.
Szerintem, sokan vannak, akik ezzel nem tudnak mit kezdeni.
Mások pedig a szabályozott társadalmat preferálják,ha valami eltér a standardtól, akkor azzal nem tudnak mit kezdeni, utálják.Az olyasmikre gondolok,hogy például valakinek más bőrszínű a párja, transzszexuális, nem akar családot alapítani....stb
"Pedig a liberalizmus alapjában véve, az egyén szabadságáért harcol,hogy mindent lehessen, ami másnak nem árt."
- Volt. Valaha, a XIX. században. Azóta - mióta ezek megvalósult tények - a pozitív diszkrimináción kívül más perspektívát nem mutat fel. Ez pedig keveseknek szimpatikus.
A liberalizmus ma már nem azt jelenti, hogy mindenki egyenlő. Úgy egyenlő, hogy én magyar vagyok, te is az vagy de én jobbágy felmenőkkel rendelkezem, te pedig nemes vagy, de törvény előtt egyenlőek vagyunk. Ez egy jó gondolat. De amikor ide beköltözik egy arab muzulmán, és mert neki joga van, mecseteket akar építeni, meg tiszteljem a kultúráját, a lányaimra meg adjak kendőt és én alkalmazkodjak hozzá, mert ő is egyenlő velem, mert liberalizmus van, na az már több a soknál!
Meg a liberálisoknál van az fenomenális ötlet, hogy nem csak férfi és nő van, hanem van transzgender, demigirl, demiguy, ciszgender, agender, genderqueer, trigender, gender fluid stb, meg jön ez az LMBTQIA-jogok.
A más bőrszín nem zavarna, ha nem rasszistáznának le közvetve emiatt...
,,hogy mindent lehessen, ami másnak nem árt" A nemzetnek árt, ha keverjük a rasszokat (IQ átlag Németországban rohamosan csökken a migráció kezdete óta...). Ha betelepítünk változásra képtelen muszlimokat, és a 100 év alatt biztonságossá tett Európába bűnöző terroristákat importálunk a liberalizmus nevében, az árt a jövő generációjának, nem?
Mert Mo-on szabad "utálni" a liberálisokat. Olyan országokban, ahol ha a neten írsz valamit, ami nem tetszik a figyelőknek, és kikérdez a rendőrség, sőt esetleg még börtönbe is csuknak, ott nyilvánvaló, hogy nem utálják őket.
Ott se utálják a liberálisokat, ahol liberális kormány van és ahhoz, hogy tanár legyél pl. okosabb ha befogod a szád. Sőt, arra szavazol, akire kell, liberálisra.
"ami másnak nem árt"? Ja; pillanatnyilag, vagy aki állítja, az nem elég okos meglátni az ártó hatást, szándékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!