Magyarországon ma valakit kirughatnak valakit az állásából politikai nézetei miatt?
Engem nem rúgtak ki, hanem rákényszerítettek, hogy kilépjek.
A főnökömről kiderült, hogy fanatikus fideszes én meg folyamatosan kritizáltam őket, erre ő egyre több helyen tett nekem keresztbe, míg végül úgy döntöttem, hogy a fax fog ottmaradni egy olyan helyen, ahol cseszegetnek.
Politikai érdekeket szolgáló intézményeknél (TV, rádió, úgy alapvetően a média, iskolák, stb.) simán kicserélik a népet hű pártkatonákra.
Viszont átlagos munkahelyen alapvetően nem a politikai nézeteidért rúgnak ki, hanem azért, mert fennhangon hangoztatod őket, leszarva a másik véleményét, rossz színben feltüntetve a saját céged.
Engem is rúgtak már ki emiatt.
Szóval: igen.
Gyakorlatilag:
bárkit bármiért (aki nem kormánypárti az sok helyről távozni kényszerül, vagy eleve be sem kerül)
Elvileg:
attól függ mik azok a politikai nézetek
--azért nem rúghatnának ki valakit mert jobb- vagy baloldali, konzervatív vagy liberális, zöldpárti vagy technokrata, nép-nemzeti vagy pánhumanista, pacifista vagy postnacionalista
--viszont nyilvánvalóan jogos kirúgni egy tanárt, ha fasiszta, rasszista, soviniszta nézeteket hangoztat az iskolában, vagy terrorszervezeteket támogat bárhol stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!