Ha Ukrajnából nem jönnek vendégmunkások, akkor honnan fog hozni a kormány?
Természetesen sehonnan, hiszen ők már korábban kitalálták, hogy nincs szükség bevándorlásra, csak több magyar gyerek kell. Ilyen egyszerű. CSOK, szingliadó, ilyesmi. A magyar anyák képesek felnőtt, képzett munkavállalókat szülni, amennyit a haza megkövetel, elvégre aza dolga.
(Pesze ha kell, a kormány bármikor feneket csinál a szájából, és ha nem jönnek a szomszédos országokból, akkor hirtelen pálfordulással majd találnak etnikailag eltérő embereket is, és kimagyarázzák, hogy amit mondtak egykor az valójában nem is úgy volt, és különben is a libsik hibája.)
1-2:
Jöjjenek bevándorlók. Csak MI DÖNTHESSÜK EL HOGY KIK ÉS HONNAN.
Ne az alapján működjön már a bevándorlás, hogy azt fogadjuk be az országba örökre, aki elsőnek ér a határhoz. "Stipi-stopi, én értem ide először."?
Jöjjenek távol-keleti, vágott szemű emberek.
Jöjjenek a közel-keleti, üldözött keresztények.
Jöjjenek dél-afrikai, üldözött búrok.
Jöjjenek tőlünk délebbre vagy keletebbre lévő, csóróbb európai országokból emberek.
"Jöjjenek távol-keleti, vágott szemű emberek.
Jöjjenek a közel-keleti, üldözött keresztények.
Jöjjenek dél-afrikai, üldözött búrok.
Jöjjenek tőlünk délebbre vagy keletebbre lévő, csóróbb európai országokból emberek."
Akiknek ad a kormány letelepedési kötvényt, ők is üldözöttek? Azok nem számítanak, ők jöhetnek? Ki tudja milyen alja népek azok.
"Jöjjenek bevándorlók. Csak MI DÖNTHESSÜK EL HOGY KIK ÉS HONNAN.
Ne az alapján működjön már a bevándorlás, hogy azt fogadjuk be az országba örökre, aki elsőnek ér a határhoz. "Stipi-stopi, én értem ide először."? "
Hádde mi döntjük el hogy kik jönnek és honnan... Mi döntjük el hogy ki kap menekültstátuszt és az EU-s állampolgárokat leszámítva azt is, hogy ki kaphat a bevándorolni szándékozók közül tartózkodási engedélyt. Ez eddig is így volt...
Egy menekült kezdetben eleve nem is rendelkezik munkavállalási engedéllyel, a bevándorlóknál pedig folyamatosan felülvizsgálják a tartózkodási engedélyeket.
7:
1. Ha elismerjük hogy szükség van a fiatal bevándorlókra a népességcsökkenés miatt, akkor legyen kijelölve hogy honnan szeretnénk bevándorlókat fogadni. Mondjuk a Távol-Keletről, európai és keresztény gyökerű országokból, vagy úgy általában keresztény gyökerű embereket a világból.
És ezekben az országokban akár kampányokat is lehetne tartani, népszerűsíteni lehetne a helyiek között a gondolatot hogy jöjjenek hozzánk. Az USA is ezt csinálja szinte az egész világon. De akárkiket ők sem fogadnak be.
2. Menekült nem egyenlő bevándorló. Ne hagyjuk, hogyha valaki tényleg háború elől menekült el, az itt is maradhasson. Amint okék a dolgok az országában, ezrével felrakni őket repülőkére és visszavinni őket oda, ahonnan jöttek. Az menekült szerinted, aki Németországig vagy Skandináviáig menekülne, mert még modjuk az ÉLETÉT veszélyben érzi Szerbiában, Magyarországon, Horvátországban, stb. is? Nem éppen csak azért "menekül", hogy ott több pénzt kaphasson/kereshessen? Mert az nem menekült.
---
Afrika lakossága 20 éven belül 2 milliárd lesz, 50 év múlva 4 milliárd az előrejelzések szerint. Amikor majd az ottaniak menekülnek a nyomor, háborúk, éhinség, szárazság elől, szerinted mindet fogadja be Európa menekültként?
Értem én hogy a kormány kiba szottul túltolta a dolgot. Nem vagyok se fideszes, se Orbán-imádó. Az egész kérdésről hosszú távon kellene gondolkozni. Évtizedes távlatokban a jövőbe nézve. És így nézve amit a tőlünk nyugatabbra lévő országok csinálnak, az nem jó.
9:
1) A Fidesz eddig azt kommunikálta, hogy családtámogatással akarják megoldani a népességcsökkentést. Akkor tartsanak ki az elveik mellett.
2) Mint említettem, a bevándorlóknak a kormány szabja meg a feltételeket, méghozzá elég szigorúakat. Nekem külföldi a párom és még családegyesítéssel se volt egyszerű "behozni". Általában külföldi csak akkor jön, ha már van munkája itt. Szóval nem úgy működik, hogy idejön bárki külföldről, aztán élősködik a szociális rendszeren, eleve be se engedik.
3) A menekült nem egyenlő bevándorló, ez így van. Ők menekültstátusszal vannak itt, amit rendszeresen felülvizsgálnak, kezdetben munkavállalási engedélyt se kapnak, nemhogy állandó tartózkodásit. A hatóságok eldöntik hogy jogosult-e vagy sem, ez eddig is így ment.
Szerintem is hosszútávon kéne gondolkodni, és rövidtávú hatalmi-politikai játszmák helyett segíteni pl. Afrikát, ami amúgy az egyik leggazdagabb, legsokszínűbb kontinens hatalmas potenciállal. A huszadik századot már elcsesztük, nem kéne a 21-et is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!