Duplájára nő a vizes VB költsége. Budapesti olimpián nem ugyanez lett volna?
Honnan tudhatjuk hogy az olimpián nem ugyanez lett volna?
Először azt mondják,hogy ez csak pár ezer milliárd forint,aztán duplájára nőne a költség,majd hatalmas bukás lett volna az egész.
Ráadásul mivel közlekedtek volna turisták? Füstölgő metróval? A BKV-nál is sztrájkolni akarnak mert olyan rossz a helyzet.
Persze, szépek azok a hatástanulmányok, meg "jóslatok", melyek a létesítmények utólagos hasznosításáról szólnak, meg az olimpia várható hasznáról, stb. Engem viszont aggaszt egy "kicsit", hogy miért lépett vissza Toronto, Boston, Hamburg és Róma, e remek lehetőségtől. Pedig valószínűleg jobban állnak a közlekedéssel, meg a szálláshelyekkel is, mint mi, stb., stb.Meg persze az is, hogy a 2020-as Tokiói Olimpia költségei, már most 20milliárd körül járnak az Ns. hu szerint, holott 3,5 milliárdot szántak rá eredetileg. És még csak 2017 van. Valószínűleg, a japánok is végeztek mindenféle előzetes kalkulációt, meg hatástanulmányt, stb. És csak ezután jönne még az, hogy az előző olimpiák példája sem kecsegtet túl sok jóval és persze még a korrupció, amiben azért elég "jók" vagyunk.
2724ezer milliárd forintról van szó. Tegyük fel, hogy 10millióan vagyunk.
Azaz 2724.000.000.000/10.000.000=272.400
Ha még 10 millióan meg is lennénk, ebből a 3/4-e egy kanyi vasat nem tud adni, nemhogy 274.400-at, ezért maradjunk annyiban, hogy kb 1 millát kellene bedobnod Neked is a közösbe (mint aktív, dolgozó állampolgár), hogy meglegyen a zseton.
Ez csak a szállásköltség.
A tervezett teljes költség már a négyszeresénél tart.
Kedvenc dalocskám:
https://www.youtube.com/watch?v=_o4TvfWDePs
"Dülledt szemek, csúzli száj, talán ez volt ami hatott rám, amikor hallgattam a szívemre és nem szavaztam a fideszre"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!