Magyarországon miért csak az internetadó meg a vizitdíj érte el az ingerküszöböt?
Száz milliárdos sikkasztások, korrupció, haveri rendszer, és még lehetne napokig sorolni. Olyan dolgok, amikért egy normális mentalitású országban már minimum karóba húzták volna a vezetőséget, teljes vagyonelkobzás után.
Itt szó szerint semmi sem történik, a lakosság tűr és tűr, max aki nem tűr, az kivándorol, de komolyabb (azaz országos) megmozdulásokra eddig csak akkor került sor, amikor bevezették a vizitdíjat, meg belengették az internetadót.
A hatalmas korrupció, a folyamatos adóemelés, a stadionok, meg hasonlók senkit sem érdekelnek.Itt eddig soha senkit sem vontak felelősségre, és senkinél sem volt vagyonelkobzás.
A korrupció ellen már Romániában is országosan tüntetnek/tüntettek, ilyen tekintetben még Románia is jobb nálunk.
De itthon miért csak ez a 2 dolog verte ki a biztosítékot? Miért csak ezeknél vonult a fél ország az utcára?
De jó is volt az a vizitdíj. Amióta eltörölték 4-5 órát kell ülni a rendelőben. Vizitdíj alatt 1 órán belül végeztem.
Az ment orvoshoz, akinek szüksége volt rá.
Azt ki mondta, h. Romániában sokkal többet sikkasztanának? Mindenki padlót fogna, és alig tudna felkelni, ha kiderülne, h. itt mennyit...
Ki gondolja azt, h. azok a milliárdok, amik eltűnnek a süllyesztőben, meg a sógor, koma, jó barát, stróman zsebében/ offshore számláján, nem a mi, közösen befizetett pénzünk?
A kormánynak nincs pénze, ő csak az ország igazgatására, irányítására létrehozott testület. Az államnak van pénze az állampolgárai, az itt működő vállalatok, vállalkozások befizetéséből, az áfából, egyebekből. (Amit nem kellene olyan szorgalmasan levonni tőlünk, azért hogy úgyis PénztárosL.-nek, a horvátországi focinak, az ukrajnai sohasem-volt-magyar-és-egy-szót-sem-tud-magyarul, csak úgy vette az állampolgárságát nyugdíjasoknak utaljunk.)
De ez nem a kormány, OV vagy a fidesz pénze - csak szeretnék mindenkivel elhitetni, h. ők adják!
Én kb. a nyolcvanas évek végétől felfogom a (gazdaság)politikát, de ilyen arcátlan, nyílt szini lopás eddig egyik ciklusban sem volt. Sokaknak az a fő vezérelv, h. 'amazok' is loptak. De könyörgöm, a mértéke!!! (15 éve egy minisztériumban dolgoztam, belülről láttam... most a barátnőm főosztályvezető ugyanott. Iszonyat, ami ott megy.)
Ez mostanra kimeríti a "bűnszervezetben elkövetett" kezdetű btk. paragrafusok mindegyikét. Nem, nem panelproli (bár gyermekkoromban ott éltem), és nem is 'nyugger' vagyok - bár remélem, egyszer még leszek.
Azt látom, h. egyre rosszabbul élnek az emberek, sokak (szinte) éheznek = csak kenyér, tészta, krumpli van nap mint nap terítéken (vagy még az sem), hús, hal egyéb fehérje, friss zöldség tényleg luxus a megfizethetetlensége miatt.
Sokaknál két kereső, két gyerek mellet az alapvető kiadásai (rezsi, közös ktsg., lakbér/ hitel, alapvető élelmiszerek, menza, közlekedés, új ruha, tisztítószerek + kozmetikumok, ezenkívül még a beiskolázás, osztálypénz, színházjegy, egyesületi díj, stb.) meghaladják bevételeit. Ha valaki a családból megbetegszik, nem biztos, h. nem negatív szaldóval zárják a hónapot a gyógyszerek, ill. a kiesett jövedelem miatt. Ha valami tartós fogyasztási cikk (hűtő, mosógép, tévé, kazán/konvektor) meghibásodik, és cserélni kell, az kész anyagi csőd. A mindennapi használati tárgyak, bútorok megújítása, lecserélése, lakásfelújítás meg csak álom. Az szintén csak 'hab a tortán', h. nyaralni sohasem jutnak el.
Hogy miért nem megyünk az utcára? Nekem kisgyerekeim vannak (pont ezért is kellene), de mi van, ha levernek, meggumibotoznak, mert egy táblát tartok?
Ugye láttunk már ilyet? Óriási pénzekért most is ott van a Valton mindenütt (a mi általunk összeadott milliókért vigyáznak arra, h. ne élhessünk állampolgári jogunkkal - Várbazár, Kossuth tér, ...). Igen, az 'egyszerűbbje' csak az internetadóig lát el.
Nyilván egy országnak szüksége van (adó)bevételekre, csak a mértéke nem mellékes. Pl. az, h. valaki kb. 160000 nettót hazavihessen, az a munkáltatójának kb. 450000 forintjába kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!