Miért baj az, hogy sokan lopnak Magyarországon?
Figyelt kérdés
Szerintem adót csalni csak az eléggé bátor és rátermett emberek tudnak, akik pedig igazán megérdemlik, hogy több pénzük legyen.
Már nem a szocializmusban élünk, ahol a meghunyászkodást és a semmittevést honorálja a társadalom. Ez már a kapitalizmus, ahol annyid van, amennyit megszerzel magadnak. A legkeményebb marad életben és neki lesz több pénze, nem a semmirekellő.
2017. márc. 4. 22:46
21/23 anonim válasza:
Nem baj az, aki okosan csinálja, az jól megél. A szocializmusban is loptak, ott oszt csak loptak igazán. Én is loptam. 82-be végeztem autószerelőként, a posta garázsba kerültem szerelőnek. Sokan voltunk, mindenki lopott, hát loptam én is, csak én ésszel. 4 év alatt hazahordtam egy komplett Beta felszerelést, levegős flexet, fúrót, ipari kompresszort, légkulcsokat, álványos fúrót, esztergagépet, 3 Hetra hegesztőt, amiből egy még mindig új, sosem volt még használva. A pincébe még ma is van vagy 400 doboz hegesztőpálca bontatlan csomagolásba, annyi zártszelvény meg cső, hogy még ma is abból dolgozok, pedig 20 éve maszek vagyok, és ez mind a szocializmus alatt lett összehordva. Az autószerelő műhelyt is a hazahordott Beta szerszámokkal nyitottam meg, és azóta is azokat használom. Megkenve hozzám került 2 csápos emelő fillérekért. Lada, Wartburg, Polski, Barkasz, Trabant, Dacia, Ifa alkatrész, annyi volt itthon, hogy mikor a boltokba már csak a kisipari alkatrészek voltak, én még mindig a gyárit árultam, még most is van belőle, csak már nem sokan keresik. Épitkezéskor a tégla úgy jött, hogy 3 raklappal kifizettem, a teherautón meg volt 20 raklappal, a postás egy láda sörért szemet hunyt, faanyag, cserép is fillérekbe került. Annyi mixelt betont lehetett szerezni, hogy az alap mikor kész lett, nem földdel hánytuk meg, hanem a mixer engedte bele a betont, az alapba se betonacél ment, hanem hegesztett U gerenda, meg még naphosszat lehetne sorolni, hogy mik voltak ingyen, vagy fillérekért.
22/23 anonim válasza:
Akkoriban szépen épültek a magánházak és gyűltek a magánvagyonok az összelopott dolgokból. Végülis ez ma is így van. Csak ez nem tartható fent sokáig. Már ezer milliárdokat loptak el ha összeadjuk a sok elsikkant pénzt. (A szocik is és a fityesz is.) Az a baj hogy azt nem látják be: hogy ha eltűnik a pénz a gazdaságból akkor azt a jónéptől veszik el. Ha a jónép nem gazdagodik akkor nem nő a vásárlóerő. Ha nem nő a vásárlóerő akkor a cégek/vállalatok se fognak többet keresni. Mivel nem tudnak többet keresni a cégek/vállalatok ezért lopnak. Ördögi kör amiből nem lehet szabadulni és nem is fog Magyarország soha.
23/23 anonim válasza:
Az ilyenek miatt fog fennmaradni a mai rendszer, ameddig az emberiség ki nem pusztítja magát vele, mint te, kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!