Árokpart kérdése:
Miért nem hiszik el sokan, hogy az alapjövedelem nem az ingyen élésről szól, hanem alkalmazkodás a világ változásához?
Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy ugye ha egy gazdaság kapitalista és ma már nem is termelő kapitalista , hanem szolgáltató és kutatás-fejlesztő (terciner és quaterne) szektorokra épülő. Ennek velejárója a robotika maximális térnyerése, plusszban még, hogy ugye ezek a vállalkozások akár multi, akár hazai kis és közepes vállalkozás csak azért nem fog munkát adni senkinek, mert neki éppen nincsen, hanem akkor ad ha neki rá munkaerőre éppen szüksége van. Ez a folyamat körforgásos, így mindig lesz olyan ember, sőt egyre több ember akinek éppen nem lesz majd munkahelye. Sőt jó ha sokan tudják, hogy akik 1978 körül, de akik 1980 után születtek nekünk már nem lesz életünkben reálisan nézve 5-6 na talán 6-7 év állandó aktív munkaviszonyunknál több. Ellenben élni kell majd olyan 20 év múlva is valamiből. Már nem úgy működik az élet mint szüleink idejében a múlt rendszerben, hogy az állami gyárak korlátlanul felvettek bárkit is , ha szükség volt a munkájára, vagy ha nem is csak azért felvették az embereket, hogy papíron senki ne legyen munkanélküli.2017. márc. 4. 16:32
11/17 anonim válasza:
Szerintem jelenleg is van alapjövedelem, csak ezer néven, ezer jogosultsággal egy teljesen káosz, igazságtalan, kijátszható, csalható, haveri csókos alapokon működtetett rendszerben. Ha ezeket mind eltörölnék és ennek a helyébe lépne egy egységes valami az semmivel nem lenne ingyen élőbb mint ez. Viszont rend lenne, nem érné meg "betegnek" vagy "szülőnek" lenni.
12/17 anonim válasza:
1978-80. Hát pont beleesek 1979- ben születtem és folyamatonan dolgozom. Ha te 5-6-7 év munkaviszonyt tudsz összehozni nyugdíjig akkor te nem is akarsz dolgozni. Nekem biztos van már 18 év munkaviszonyom 37 éves vagyok. Ha ma felmondok 5 másik helyre tudnék menni még ha kevesebbért is de éhen nem halnék. Itt is vannak robotok ahol én dolgozom de egyenlőre 2000 ember kell a kiszolgálásukhoz szóval erről ennyit. Alapjövedelemnek ott a közmunka sokan onnan se akarnak kitörni. Valószínű te is ott kötsz ki vagy már ott vagy.
13/17 Koplárovics Béci válasza:
"alkalmazkodás a világ változásához"
Használják is a világon már mindenhol, ugyebár? Azaz... várj csak! Finnországban tesztelik már párszáz emberen?
14/17 anonim válasza:
A családi pótlék is alapjövedelem.
Azt miből termelik ki?
Miért lehet a társadalom egy részének jogosultnak lennie ingyen pénzre,másoknak meg semmire?
Sokkal igazságosabb lenne,ha kevesebb lenne,de mindenkinek egyformán járna.
Nem kellene ehhez pl felhasználni egy másik életet(a saját gyerekét).
15/17 anonim válasza:
Egy masik kerdesnel tokeletesen leirtak mar.
Ha lenne 50 ezer az alapjovedelem, mellette meg elmehetnel dolgozni valami minimalisat plus 50 ezerert, az emberek fele inkabb otthon fenyezne a bohocot.
16/17 anonim válasza:
Erről az alajövedelemről a miniszterelnök úr is elmondta a véleményét, 24. perctől a videóban:
17/17 anonim válasza:
Azért, mert a magyar ember begyepesedett és egyszerűen nem bírja elképzelni az életét úgy, hogy hajnalban nem kell felkelnie és végkimerülésig dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!