Szerintetek nem nevetséges a szakgimnazisták kifakadása?
Aki nem tudná miről van szó:
"December 29-ig azt sem tudták, mit fognak tőlük számonkérni az érettségin, ezért tíz végzős szakgimnazista januárban nyílt levelet írt a kormánynak" ... "
Szerintem szánalmas ez a nyafogás. Az írásbeli érettségik májusban vannak, ők meg december végén tudták meg miből kell felkészülni. Fél év alatt nem lehet felkészülni az érettségire? Nem értem.. Én négy éve érettségiztem, 2 hónapig tanultam rá, az utolsó két hétben már fokozott erőfeszítéssel, nagyon jó eredménnyel sikerült abszolválni. Persze nálam vannak sokkal jobb és gyengébb képességű emberek is, nem vagyunk egyformák, van akinek több idő kell a felkészülésre. Nade fél év nem elég?
Vannak problémák a magyar oktatási rendszerrel, sokat lehetne erről beszélgetni, de ezt nem tartom olyan vérlázítónak.
Ti mit gondoltok? Jogosan akadtak ki a gimnazisták?
Nem baj az, a Fidesz majd elüldözi őket is itthonról és lehet még több nyugdíjast dolgoztatni. :D
Az életben a tanulás a legnehezebb dolog. Persze, akinek a közoktatás arról szólt, hogy a hátsópadban visítottak a haverjaival egész órán, annak tényleg egyszerű a tanulás. Én értem én, hogy a legtöbben az itt válaszolók között megelégednek azzal, hogy egyetemen kettessel bukdácsolnak, vagy hogy elég csak órán figyelni gimiben, esetleg még azt se, meg hogy le van szarva, hogy egy-két évet csúszik a rossz vizsgák miatt, de az biztos, hogy így nem fog kapni értelmes munkát.
Az meg kifejezetten nevetséges, hogy 5 ezer forintos érettségit valaki nagyobb problémának tartja, mint egy év csúszást az egyetemen.
"Európa élén voltunk..."
Nem értem, hogy honnan szeditek ezeket a baromságokat.
Mi köze az érettséginek az 5000 forinthoz?
És mi köze ennek az egész problémának az egy év csúszáshoz az egyetemen?
A kérdés a szakgimnazisták érettségijéről szólt. Nekik ez nem lesz se könnyebb, se nehezebb attól, hogy ki hány évet csőszik az egyetemen, vagy mennyi Brazíliában a paradicsom ára.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!