Miért szent a nacionalizmus Romániában, Szlovákiában, Szerbiában, míg Magyarországon megvetnek érte?
És az miért extrém ha valakinek fáj például Trianon? Ha valaki igazságtalannak tartja azt a döntést? Szerintem az is az egészséges hazafiság keretein belül van. Más kérdés, hogy nem fog most fegyvert ragadni és rárontani a szomszédokra, noha egyes területeken még mindig többségben magyarok laknak, ezért teljesen indokolt is lenne, ha azok a területek Magyarországhoz tartoznának.
De itthon még erről sem szabad beszélni, hiszen minket semmi nem illet meg, még az sem ami eredetileg a mienk volt...merthogy nem is volt a mienk, mi is úgy loptuk...szóval ehhez hasonló badarságokkal próbálják meg elfojtani a hazafiságot az itthoni emberekben.
Míg a szomszédos országokban mit jelent az "egészséges" nacionalizmus? Magyarok elleni ellenszenv nyílt témává avanzsálása, tévében, újságban, internetes portálokon a magyarok pocskondiázása, történelmükről való hamis adatok közlése, uszítás és még hasonlók...szóval ami Magyarországon zajlik az gyerekcipő a szomszédok mellett. Szerbiában, Szlovákiában, Romániában előfordulhat, hogy megvernek ha magyarul beszélsz...Magyarországon pedig szabadon használhatják nyelvüket, zászlóikat a kisebbségek.
Így értem az egészséges nacionalizmust, hogy Magyarországon még a minimumért is lebaszást kapsz, a szomszédos országokban pedig azért néha belefér az ha a magyaroknak letekersz egy-két pofont vagy seggbe rúgod őket. Az még nem számít sovinizmusnak náluk, csak jól megérdemelt bánásmódnak. Itthon pedig kesztyűs kézzel bánunk mindenkivel. És most tekintsünk el arról a 3 ezer focihuligánról aki zsidózik itthon, hiszen szomszédainknál ez igaz a népességre úgy általánosan.
"És az miért extrém ha valakinek fáj például Trianon? Ha valaki igazságtalannak tartja azt a döntést? Szerintem az is az egészséges hazafiság keretein belül van. Más kérdés, hogy nem fog most fegyvert ragadni és rárontani a szomszédokra, noha egyes területeken még mindig többségben magyarok laknak, ezért teljesen indokolt is lenne, ha azok a területek Magyarországhoz tartoznának."
Szerintem azt senki nem vitatja, hogy igazságos volt e Trianon vagy sem. Egyértelmű, hogy nem. De még ma is ezen lovagolni és emiatt utálni a szlovákokat meg a románokat, akiknek egyébként semmi közük az egészhez elég gyerekes.
Amúgy kérdező Te lehúztál több évet Romániában, Szlovákiában és Szerbiában is, hogy ennyire ismered ott a közhangulatot és ennyire vágod, hogy az átlagember hogy viszonyul a magyarokhoz?
14
Nem azt mondom, hogy nincs, elvétve akad, de a magadfajták megvetik őket...látod te pont, hogy felsőbbrendűnek érzed magad tőlük.
Míg Romániában, Szlovákiában senki nem kérdőjelezi meg az "igaz" dicső múltjukat mint például a dák-római kontinuitás "elméletét" vagy a Nagy-Morva birodalom elméletét. Pedig ezeknek még annyi alapjuk sincs mint a hun-magyar rokonságnak. És mégis tényként kezelik, megkövezik aki kételkedik benne. Nálunk meg nem szabad másként gondolkodni, hagyományainkat ápolni mert akkor attól olyan különcöknek, zakkantnak fognak beállítani. Hát drága barátom, Romániába azt állítják be zakkantnak aki meg meri kérdőjelezni az ős hazugságot, a dák-római fantazmagóriát. Azért mégis van egy nüansznyi különbség, remélem észleled.
13
Olvasok sok külhoni sajtót + vannak ismerőseim akik felvázolták a szituációt. Nem csak úgy kitaláltam a dolgot...
13-as vagyok
Nekem is vannak határontúli magyar ismerőseim, de nekem úgy mesélték, hogy nincsenek nagy atrocitások. Persze maga a konfluktus az létezik meg van valamennyi feszültség, de a média fel is nagyítja az egészet és ezzel amúgy jól ki is csesznek a határontúliakkal, mert még jobban élezik az ellentétet és a végén rajtuk csattan az ostor. Amúgy én egy évig kb heti rendszerességgel jártam Szlovákiába nem magyarlakta részekre és nem ütöttek agyon. Volt, hogy bunkóztak velem, nem mondom, hogy nem azért mert magyar vagyok, de a legtöbb normális volt és korrekt. Mondjuk ez függ attól, hogy kinek milyen élményei vannak. Nekem is van olyan ismerősöm, aki életében egyszer állt meg Szlovákiában egy benzinkúton és 4 szélsőjobbos baseballütővel kergette meg. Mondjuk azt megértem, hogy az ilyennek hányingere van a szlovák szó hallattán, de nem kéne általánosítani.
Az "egeszseges nacionalizmus" mintapeldaja...
Nem hallom sikoltozni Khohn Bendit, Hilarry Clinton,Tavares elvtars, Junker,Shultz es az Amnesty International valamint a Velencei Bizotsagot...Tudniilik az autonomia jog az europai jog van ra pelda is es romania ajanlast is kapott erre.Figyelembe veve a viselkeseset nekik kotelezo is volna egyrest mert soha nem volt homogen nemzetallam......
Na latjatok errol magyarazunk nektek hogy ott a nacionalizmus = sovinizmus a magyarok karara...mert szimplan nem lehetnek nacionalistak ugyanis nincs miert es ezt ok tudjak a legjobban....
# 18/18 Időpont ma 12:14
Talán szólni is kéne nekik. Ez van, nem olvasnak mindent. Mellesleg ellenünk vívunk épp szabadságharcot újra. Csodálkozol, ha nem segítenek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!