Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen alapon nevezik egyes...

Milyen alapon nevezik egyes magyarországi "magyar" emberek a székelyeket románnak?

Figyelt kérdés
2017. márc. 2. 13:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Magyar részről az iszonyatos tudatlanság.

Némelyikük sosem fogta fel, miről szólt a trianoni békediktátum.

Az alapból elhülyített, tömény gyűlöleten szocializálódott nép pedig gondolkodás nélkül tette magáévá kovácslacibáéktól a 23 millió románról szóló uszítást. (IS)

Aztán 2004. dec. 5-én még azon agymosottak közül is képesek voltak "NEM"-mel szavazni, akiknek egyébként a felmenőik Erdélyben éltek-haltak. Az őseikről, a történelmükről semmit nem tudnak, gyökereiket rühellik / tagadják .

Illetve sokuk arról sem tud, hogy egyáltalán valaha volt nekik olyan. Lelki-szellemi hontalanok.

Úgy születtek, úgy élnek, úgy halnak meg, hogy ha akarnák, se tudnák értelmezni, mit tesz az, amit pl. Tamási Áron írt : „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne”.

Ilyen az az alattomos népírtás, amit (sokadszor) nem csak "kívülről", de "belülről" is támogatnak.

A magyarországi "románozók" kedves humorként értékelik a keserű iróniát, ezek már régen elfelejtettek, illetve soha nem tudtak "magyarul". :(

- Mikor lesz a székelyből román?

- Amikor Magyarországra érkezik.

2017. márc. 2. 15:10
 12/15 Szimeon ***** válasza:
14%
Ez egy hagyomány. Amikor még Magyar Királyság volt, akkor is magyarnak mondták a szlovák nemzetiségű magyart, meg a románt is. Vagy, hiába vagy te breton Franciaországban, a kutya nem fog bretonnak mondani, hanem franciának. Ha Romániában él valaki, akkor autómatikusan románnak nevezik, ahogy ha Magyarországon él, magyarnak. Nem az állampolgárság, meg a nemzetiségi eredet miatt, hanem a lakóhely miatt. A romániában élő székely e szerint román lesz, az a székely, aki Baranyában él már generációk óta, az magyar, az a szlovák, aki a Piliben él Magyarországon, az magyar, az a magyar, aki Nyitrán lakik, szlovák. Lehet ezen pampogni, brummogni, de ez nem új dolog, és nem is magyar talámány.
2017. márc. 2. 17:56
 13/15 anonim ***** válasza:
89%
Egyrészt, mert sokuk ostoba. A sok év kommunista agymosás megtette a hátását. A magyarországiaknak állampolgársága magyar, a székelynek a lelke, kultúrája. Szerintem a 2. a tiszteletre méltóbb. Sőt, csak az.
2017. márc. 2. 18:38
 14/15 anonim ***** válasza:
89%

Kedves kérdező!

Ne keress logikai összefüggést ebben a tökéletesen logikátlan, irracionális, önmagával is meghasonlott világban !

Kb. 20 éve megemlítettem egy állandóan "románozó" ( egyébként szerb felmenőktől származó ) turbómagyarnak, mennyire szeretnék életemben legalább egyszer eljutni "Erdélyországba" ! Láttam a kiakadását, amiért nem Londont , Párizst, vagy Velencét választanám. Kérdezett : "miért ÉPPEN ODA ?"

És kiakadt, mint az óramutató, amikor tudattam vele, hogy "szeretnék legalább egyszer még igazán MAGYAR földre lépni és igazán MAGYAR emberek között lenni, jelen lenni a csíksomlyói búcsún, megtapasztalni Tündérország szépségeit, ".

Sokkot kapott, szerintem szíve szerint akkor és ott leköpött volna.

Aztán "megvilágosodott" és a hatalmas kultúrfölénye felőli bizonyossággal "belátta", hogy jobb, ha magamfajtával szóba se áll többé. Életében talán először, de nem tévedett :)

Nem tudom, van-e még Európában egységes nemzet a "maroknyi " székelyen kívül, aki tudja magáról az igazat is, tehát azt, hogy honnan jött és merre tart!

( : Vajon az eredetvadász románok meddig juthattak a dákoromán elméletükkel ? : )

---------------------

" Magyar turista Erdélyben járva eltévedt.

Megkérdezett egy székelyt:

- Mondja, merre visz ez az út?

A bácsi a bajsza alatt somolyogva válaszolt:

- Nálunk az út nem visz sehová, itt mi magunk megyünk! "

2017. márc. 2. 19:33
 15/15 anonim ***** válasza:
91%

Mert sötétek. Nem tudják, hogy történelmünk, irodalmunk nagyjai közül nem kevés a mai határokon kívül született, élt. Még felsorolni is hosszú lenne, hányan voltak.

Csak Arany Jánosra utalok, mert időszerű, ha ma születnek román lenne? A magyar nyelv egyik legnagyobb művelője.

És akkor ne feledjük a más országban élő kisebbségeket. A baszk az spanyol? A kurd török? Merné nekik valaki azt mondani.

2017. márc. 3. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!