Miért utálja sok magyar az osztrákokat?
Én pl nem utálom, sőt, értékelem a kiegyezés eredményeit, a Monarchiát, de nem kell hogy szemet hunyjak afelett ahogy leverte az 1848-as szabadságharcot.
Erzsébet királyné így is sokakat megvédett, de Batthyányt nem tudta, Kossuthot se, az aradi 13-akat.
400 évig rabolták az országot...
És nem kértek még bocsánatot, a Nagyszentmiklósi kincseket se adták még vissza, stb.
És a devizahiteleseken is az osztrák bankok szakítottak a legtöbbet...
Sok szeretni való nincs rajtuk...
Szerintem ahhoz képest elég jól elvagyunk a "sógorral" aki évekig kefélte a feleségünket...
utóbbi: értem amit mondtam, de hol jön ide egy átlag, jelenkorban élő osztrák állampolgár?
Én nem értem néha az embereket.
#13 "de hol jön ide egy átlag, jelenkorban élő osztrák állampolgár?"
Úgy, hogy ők abból élnek ma olyan jól. amit 400 évig raboltak tőlünk. és még ők akarnak bennünket oktatni.
Ha nem lett volna nekik a magyar gyarmat, akkor ŐK élnének balkáni szinten, és nem mi.
Át kellene nézni a történelmet.
A török hódoltság végén Fuggerek felajánlották a Habsburgoknak, hogy megszerzik nekik Magyarországot gyarmatként, ha megkapják a felvidéki és erdélyi arany és ezüstbányák ellenőrzését.
Ha ezt nem rabolták volna el tőlünk, akkor most mi lennénk helyzetben...
És jó lenne, ha nem NEKÜNK kellene vigyázni az Ő érzékenységükre ez ügyben, mert rengeteg alkalmuk lehetett volna, hogy valamennyit törlesszenek, de mindig sikerült elsunnyogniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!