A demokraták miért nem fognak össze egymással ahelyett, hogy egymást szapulják?
Én úgy vagyok vele, hogy támogatom az összes demokrata pártot, mozgalmat: MSZP, DK, Momentum Mozgalom stb.
Hiszen mindannyian egy élhető országot szeretnének, ahol nincs korrupció, nyugati demokrácia és jogállam van.
Én szerintem a magyarországi demokrata összefogásnak így kellene kinéznie: MSZP-DK-Együtt-PM-LMP-Liberálisok-Milla-Momentum Mozgalom-Kétfarkú Kutyapárt
Ehelyett azt látom, hogy ezen mozgalmak ellenségeskednek egymással, pedig ha nem fognak össze és nem indulnak együtt egy választáson akkor a Fidesz örökké marad.
Pedig az elveik nagy részt megegyeznek.
Mi az oka annak, hogy mégis ilyen széthúzó a demokratikus ellenzék Magyarországon?
"Pedig az elveik nagy részt megegyeznek. "
Így van, az elv közös, minél nagyobb darabot harapni a koncból. Ennyi, nem több.
"Én úgy vagyok vele, hogy támogatom az összes demokrata pártot, mozgalmat: MSZP, DK, Momentum Mozgalom stb. "
Majd jövőre mindegyik mellé rakjál egy ikszet.
Pedig összefognak... omlani...
"MSZP, DK, Momentum Mozgalom stb.
Hiszen mindannyian egy élhető országot szeretnének, ahol nincs korrupció"
Persze, főleg az Mszp + a DK :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Hát sokszor pl marketing-kérdés is.
Például Gyurcsányékkal veszélyes koalícióra lépni, hiszen ő egy nagyon megosztó személyiség. Sokan vannak baloldaliak, akik az elvekkel egyetértenek, de Gyurcsányt nem kedvelik. Szóval ahelyett, hogy a két párt szavazói összeadódnának, Gyurcsány elijeszti a másik párt szavazóit. Az meg nem jó.
Ez csak egy faktor, ez jutott eszembe. Meg hát hatalmi h arc is. Nem feltétlen a pénzről szól, inkább a vezetésről. "A szavazóitok kellenek, de én akarok a főnök lenni" Ez meg ugye nehéz..
Rendbe van egy mind egy élhetőbb országot szeretnének, csak az a probléma, hogy nem egyformán képzelik el ennek a létrejöttét, vagy felépítését, szerkezetét, irányát. Ergo? Azért nem értenek egyet mert nem értenek egyet.
Nem egyformán gonolkdonak, de a nagyobb baj nem itt kezdődik:
Ott hogy egy választasi koncepciónak meg kell érintenie valami olyat, amit nem egy országról szól. Valljuk be az emberek az alapján fognak dönteni hogy közvetlenül az ő számukra hogyan fogja az országot élhetőbbé tenni az a politikai ami menni fog a választások után.
Mondjuk ki, egy párt sem adott még erre jelet. Ezt nem dumával, hanem jövőképpel kell intézni. Valamit felvázolni. Egy program az nem jövőkép. Főleg mert elérhetetlen vele a tömeg. Most semmi fennhéjázás, de úgyse fogják elolvasni azt a megáldott programot. Ha valaki közszereplésbe elegyedik és akár hetente a tv-ben értelmesen röviden elmondja mit akar, mit kínál, a neten akár hetente oszt meg rövid bejegyzéseket, cikkeket , és felkelti a figyelmet, akkor megássa az alapzatot hogy utána előadásokat tartson széles körben.
Vágó Istvánnak ezt el kellett magyarázni egy műsorban az utóbbi időben... Csak lesett mintha nem tudná miről van szó, és akkor azt kérdezi:" de menjünk 1000-essével a településekre?".....
Ezzel mi a baj? Az hogy nem a választások előtt másfél évvel kell ezta kérdést feltenni...
Tehát rossz a kommunikációjuk, vonatkozik ez az összes többi pártra, de ha már a párt nem, egy egy politikusnak lehetnek ennyi esze, pl Karácsony Gergely egy értelmes felnőtt fiatalember, aki biztos tudja hogy ez így van, de ő képtelen politkkusok többségét mozgósítani.
Nos ez az egyik gond a sok közül.
Továbbá: milyennek kell lenni a jövőképnek?
Az nem jövőkép hogy le orbánnal, meg Orbán takarodj.
Mesterházy Attila 2014-ben ezt a mondatot hangoztatta de állandóan hogy : Orbánnak mennie kell.
Szép csak kevés. Nem csak az volt a probléma, hogy ő egy semmit nem képviselő politikus, hanem hogy ő egy MSZP-s is, aminek kormányáról, elég egyértelmű vélemény nyílvánítás volt a 2010-es választás. De akkor olyan dologra szavaztak az emberek ami az alternatívát jelentette. Mert a Fidesz kínált alternatívát, de nem tartotta be, ezt ragozni se kell. De annyi volt a 2/3-ot csengető alternatívája, hogy Gyurcsány takarodj? Nem, ez teljesen evidens dolog volt, ő annak az iránynak a felszámolását, és annak az állapotnak a megmásítását, tette az asztalra amit a nullákig leszavaztak 2010-ben, nyertetve őt.
Ez a lényeg. Nem egy politikát kell rajzolni amit el akarunk adni mer mi így gondolkodunk. Hanem politikát alkotni, ami olyan változást ad amire az emberek vágynak.
A baloldali lejárt, nem véletlen, mert lejáratták, ugyanis a baloldali kormányok, majdnem jobboldali politikát folytattak. És ne soroljuk végig, a 2010 előtti kormányok dolgait, arról mint mondtam elég erős vélemény lett 2010.
Nos ehhez kapcsolódik:
Hogy akkor újbaloldali törekvés kell. Ami felszámolja az Orbán rezsimet, de azt sem hozza vissza ami előtte volt. Mert ez ugyanaz ami akkor volt, csak ez még rosszabb mint volt.
Ennyi, erre alkotni egy jövőképet.
Amire nem képesek , de maguk a pártok, egyes politikusok igen.
Éééés képbe is jöttek a pártok. :-)
Az MSZP? a saját ideológiáját, a szociáldemokráciát nem képesek értelmesen képviselni. Nem hogy egy jövőkép alá beállni, ami nem épp egy politika, hanem egy vízió, ami elüt tőlük. Illetve Botka László igen. Dehát egyedül van ott... A párt egy neveletlen banda, akik képtelen voltak legalább úgy tenni mintha felnőtt emberek lennének, egész 8 év alatt. Utoljára Horn Gyula teremtett rendet náluk. Az egyeteln igazi szocdem, Botka, nem nagyon fog tudna sztem, de próba cseresznye szurkolok neki.
Párbeszéd? Egy újbaloldali párt, aki tud is olyan programot alkotni, ami valami vízió szerűség. Ami tényleg képviseli azt a változást, a javulást, amire olyan régóta várnak az emberek. De a párt elnökei túl csendesek, a párt pedig túl kis mozgású. Keveset kommunikálnak amivel megássák a sírjukat.
Karácsony Gergely olyan ember akiket szivesen hallgatnak az emberek. Mert olyan dolgokról beszél és tesz érte amire vágynak ezért Zugló polgármestere.
De mint mondtam gyengék. Amin nehéz nekik is áthidalni.
DK? Semmi bajom nem lenne velük ha nem lennének MSZP 2.
Szintén, csak ők még nehezebb helyzetben vannak. A pártelnökük a legmegosztóbb politikus magyarországon, mert a leggyűlöltebb kormány elnöke volt.
Ehhez csak részben járult hozzá Öszöd, mint az előbb mondtam a párt töketlensége és neveletlensége csak tetézte.
És ez az egész oylan helyzetekhez vezetett aminek írmagját is kiakarta a társadalom irtani, és erre mondtam hogy erről mondtak véleményt 2010-ben. Csak ezt nem felszámolta Orbán hanem kihazsnálta és rosszabb mint volt. De ennek az a problémája hogy a pártjuk arról szól hogy azt akarják visszahozni. De könyörgöm, öngyilkosság!!! Erről beszélek!! A programjuk hosszan k van fejtve, és erről szól az egész. Hát nem erre van szüksége a polgároknak. És ezt nevezte Vadai Ágnes néhány napja szinte kormány programnak. Na velük ez a porbléma. Nem értik ezt.
És az hogy nem egészen baloldali, sok tekintetben jobboldali politikát folytattak.
Nem részletezem. De ezzel a baloldaliságott tették minél ellenszenvesebbé, és lejáratják. Ezért kell többek közt újbaloldal.
Róluk ennyit.
Momentum? Tetszetnek de frissek és nem tudom még hogy mit fognak igazán képviselni.
LMP?
Róluk kár beszélni, mert nem akarnak összefogni semmivel és még mindig kevés az esély rá hogy megváltoztassák ezt a gondolatot. Majd ha megértik hogy egy demokratikus alternatíva kell, akkor megértik, addig várjunk, egyébként dettó párbeszéd csak a programjuk kicsit másabb.
Liberálisok?
Semmit nem képviselnek. Nem hogy víziót, semmit. Elég ha azt mondom, hogy ők egy olyan társaság, aminek Hillary Clinton jelenti a liberalizmust...
De ők nem képviselnek liberalizmust, úgy ahogy kéne. És ami megdöbbentő, róluk semmi más nincs, csak senkivel nem értenek egyet, mert azt szeretnék ha mindeki liberális lenne. Ennyi elég?
Együtt. A józan középút szép dolog, de keveske.. keveske... Mert el vannak ők is az Orbán Kritikával ami a könyökünket szaggatja. A programjuk elérhetetlen, összeszedetlen, a gondolataik is. Tehát nagyon elszigeteltek, keveset is hallani róluk.
Moma? Hát.....................................................................
Ők a semmitől is kevesebet képviselnek. 500 napos program bazm... igen.. számoljunk le a Fidesz diktatúrájával. Ennyi!! ÉRTED????? ennyi.. semmi. Tehát kár kibeszélni.
A többiről már nem részleteznék így is túlzásba estem.
Továbbá, mint a melléékelt ábra is mutatja képtelenek abban megegyezni, hogy Gyurcsánnyal összefogjanake vagy sem. Érthető, mert veszélyes vele összefongi ugyanis sok ember megmakacsolja magát, hogy ha Gyurcsánnyal összefognak nem szavazok rájuk. És itt nem Gyurcsánnyal van bajom, hanem azzal hogy mit von maga után.
De érthető, hogy miért nem fognak össze? Miben nem értenek egyet? Miben nem összeegyeztethetők?
Ez az oka hogy széthúz a demokratikus ellenzék. Botka László megpróbálja összeterelni ezt a juhnyájat, és felfogva azt amiről írtam hosszasan intenzíven. És olyan víziót alkotni , amire a passzivak, bizonytalanok is vágyhatnak. De lehet hogy ő kevés lesz.
Most várunk, nem tehetünk mást, és szorítunk neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!