Ellentmondásos vagy összefér egymással az, hogy valaki fideszes és náci egyszerre?
Gondoltam felteszek erről egy kérdést, mert jó néhány olyan embert ismerek aki fideszes és e mellett szimpatizál a náci eszmével, Hitlert nagyra tartja, utálja a zsidókat stb
Én azt gondolom, hogy összefér a kettő hiszen a Fidesz egy eléggé nacionalista-horthysta-tekintélyelvű ideológiát valló párt.
Ti mit gondoltok erről? Van hasonlóság a nemzetiszocializmus és a Fidesz ideológiája között?
Nem értem, hogy miért ne férne össze. A Fidesz gyakorlatilag egy fasiszta párt. Ha nem félnének az EU-tól, akkor gyakorlatilag már egy totalitárius államban élnénk és Orbán lenne az Élő Isten.
Horthysta, nacionalista Fidesz?! Haha.
Ha az lennének, akkor nem álmagyarkodnának.
A Horthy-rendszer nagyjából Teleki-kormányáig - mondjuk a Gömbös-kormányt leszámítva - sokkal jobb volt, mint ez a posztkommunista rezsim. Hiába voltunk a Német Birodalom árnyékban, az akkori politikusok, akik Bethlen köréhez tartozott mélyen lenézte a nemzetiszocializmust.
A fideszesek azt hiszik, hogy ez a nacionalizmus, amit a pártjuk csinál.
Nem, ez nem az.
Egyrészt a mai nácik, azt sem tudják mi fán terem az eszméjük. Ezek csak lázadó divatnácik, mint a sátánisták, csak utóbbiak a vallás ellen lázadnak
Másrészt az utolsó szélsőjobbost is magábaintegrálta a Jobbik
Nem fér össze. Sokan eleve csak szélsőségekben tudnak gondolkodni ugye, ezért látni néha az oldalon, hogy míg az egyik zsideszezik meg orbánt cigányozza, addig a másik fideSS-ezik meg nácizik. Na most ez elég ellentmondásos, és emiatt nevetséges is ugyebár, de csak azért mert mindkét oldal eleve csak ilyen szélsőségekben tud gondolkodni. Pedig a fidesz nem szélsőséges. Elég komolyan támogatja az itthoni zsidó közösséget például (emlékművek, holokauszt megemlékezés), ugyanakkor viszont támogatja a keresztény egyházat, vallási értékrendet, hagyományos családmodellt, moderált-nacionalista elveket vall (értem ezt úgy, hogy nem azt mondja, hogy mi mekkora árja felsőbbrendűek vagyunk, de nem is degradálja le az országot se a hazai, se a nemzetközi közösségek előtt), emellett pedig nem támogatja a migrációt (erre mondják ugye páran, hogy muszlimellenes xenofób), ugyanakkor viszont egyes közel-keleti országokat nemzetközi partnernek tekint (pl. Azerbajdzsán).
Nyilván sok intézkedésben, illetve nézetben sok a politikai lavírozgatás is a hatalom megtartása érdekben, de hát mondjon már valaki egy olyan pártot, amelyik nem.
Summázva tehát: nem fér össze, mert a fidesz nem szélsőséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!