Mit szóltok hozzá, hogy műbalhét csinált egy "szivárványos" szervezet?
A történet itt található:
Itt viszont kiderült, hogy egy műbalhé:
Mivel a szervezet külön úszásoktatót akart hozni, azt pedig tiltja az uszoda házirendje.Ezért nem kaptak rá engedélyt.
Ez éppen olyan, mint amikor elmegyünk vacsorázni egy étterembe, de vinni akarjuk a saját pincérünket.
A másik, mi szükség van ilyen szervezetre?
Ezzel csak magukat különböztetik meg a résztvevők.
Legalább, lehetett egy jó ízűt homofóbiát ordibálni, meg mocskos magyar társadalmazni.
12:34
Szerintem ők nem akarják hogy ne különböztessék meg őket. Ők tudják, hogy különböznek. Ők csak azt akarják, hogy hagyják békén emiatt őket, mert végül is senkinek semmi köze hozzá, és senkinek nem ártanak vele, sőt, emiatt a kirekesztés miatt inkább próbálják egymás társaságát keresni.
Az, hogy kibérelhetnek egy részt a medencében meg miért olyan nagy dolog? Mások is megtehetik, de azoknak nem mondjátok, hogy: ha annyira úszkálni akarnak menjenek úszkálni magánemberként.
Ha más megteheti, ők is. Ez ilyen egyszerű.
Nem. Van egy meleg szervezet, ami létrehozz egy úszóklubbot, egyesületet. Tök mindegy, hogy melegek, erre próbáltam rávilágítani a nyugdíjas, meg egyéb példákkal, az hogy meleg csak egy közös tulajdonság, ugyanúgy mint a nyugdíjas. Ez az egész csak arról szól, hogy olyan emberekkel együtt sportolással töltöm a szabadidőmet akik olyanok mint én. És igen ahogy előttem írják, én nem küzdök azért hogy elfogadj, ezek a szervezetek se arról szólnak, csak jól akarjuk érezni magunkat egymás társaságában, sportolni, kirándulni, akkor ugyan miért ne lehetne ezt szervezett keretek között?
Millió meg egy hobbi sportegyesület van és messze nem csak a lakhely szerint szerveződnek.
Meleg szervezetek között pl ott van a Vándormások (szintén Atlaszosok) Ők túrázni járnak, mert azt szeretnek. Most mi ezzel a baj?
(Ja és te nyílván meleg vagy és saját tapasztalatból írod, hogy "nem fognak elevenen elégetni miatta". Képzeld engem az előző munkahelyemen azért lehetetlenítettek el, mert bejegyzett élettársi kapcsolatba léptem a párommal. Papíron be kellett jelenteni a családi állapot megváltozását, előtte nem is tudták, hogy meleg vagyok. Addig nem is volt semmi gondjuk.)
Az a baj továbbra se értitek, hogy mi a bajom nekem és sok más embernek az egyesülettel.
Nem az a bajom, hogy kiakartak bérelni úszásra egy sávot, bárhogy ezt próbáljátok belemagyarázni az írásomban.
A gond az, hogy nem indokolja semmi se egy ilyen sportegyesület létrehozását. Valaki versenyezni akar úszásban el tud menni bármelyik sportegyesülethez, nem fogják amiatt nem engedni a versenyre, mert ő meleg. Pusztán hobbiként akar sportolni azt is megtudja tenni bármelyik sportegyesületnél, legyen hetero vagy meleg az illető. Nem engedék őket versenyezni, stb, amiatt, mert melegek, akkor megérteném, hogy alapítanak egy ilyen sportegyesületet. Viszont nincs ilyen, így nem értem miért kell a sportba belekeverni a szexuális beállítottságot és külön meleg egyesületet létrehozni. Ezzel lényegében nem az elfogadás mellett harcolnak, hanem saját magukat rekesztik el külön, hogy ők melegek és csak melegekkel akarnak együtt sportolni. Szóval totál nincs értelme, ha az elfogadottságért megy a harc, mert ezzel nem az elfogadottságot erősítik. Találkozásra, együtt szórakozásra meg fölösleges egy sportklubot létrehozni, azt anélkül is lehet. Igen, ugyanilyeneket írnék le, ha Hetero Sportegyesületről lenne szó. Ahogy írtam egy sportegyesület a sportról szóljon elsődlegesen, ne a szexuális beállítottságról. Addig amíg direkt hangoztatják, hogy ők Meleg sportegyesület, addig nem a sportról szól. Még mielőtt azt probálnátok beállítani nem, nem azzal van a bajom, hogy melegek a tagok. Nem balhéznék, ha direkt nem úgy reklámozná magát a sportegyesület, hogy ő egy meleg sportegyesület.
Nem, nem vagyok meleg, nem saját tapasztalatból írom, hanem a meleg ismerőseim tapasztalatából. Van olyan ismerősöm, akivel senkinek semmi baja, munkájával meg vannak elégedve, nem rúgták ki emiatt. BorsodChemnél is vannak nyíltan melegek, őket se rúgták ki, mert elvégzik normálisan a munkájukat.
Szóval ez a kirekesztés túlságosan fel van fújva. Ismerősömet például amiatt lehetetlenítették el a munkáját, mert kiderült más volt a politikai beállítottsága, mint a főnökeinek és másnak adta a kopogtató céduláját (akkor még volt), mint akinek a főnökei gyűjtöttek. Ez elég gyakori jelenség, nem kell úgy beállítani, mintha pusztán azért lehetlenítenek el valakit, mert meleg.
"A gond az, hogy nem indokolja semmi se egy ilyen sportegyesület létrehozását."
A gond az, hogy azt hiszed, hogy a te véleményed mások szabadidejéről ér valamit. Ha valaki ilyen egyesületbe akar járni, akkor ahhoz neked semmi közöd. Az ő döntése, és nem a tied. Nem kell, hogy valami univerzális logikai és erkölcsi mércének megfeleljen minden egyesület ami csak létezik. Az kell, hogy legyen rá kereslet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!