Ezek alapján mikor érjük az ausztriai gazdaságot?
Azt írja, hogyha 3% fölötti lesz a gdp növekedésünk, és az osztrákoké csak 1,5%, akkor 20-25 év múlva beérjük őket. Nem számoltam ki kamatos kamattal a GDP-t erre az esetre, de nagyjából ez idő alatt max. duplájára nő a GDP-nk 20-25 év alatt 3%-os növekedéssel, és az osztrákok GDP-je is nő. Persze lehet, hogy a 3% fölötti gdp-re azt vették alapul, hogy 10%, ez is 3% fölötti, de eléggé hatásvadász a cikk, és nagyon sántít. Ha 3%-ot nő a gazdaságunk minden évben, és az osztrákoké csak 1,5%-ot, akkor 25 év múlva hol fogunk tartani?
Szerintem inkább minimum 6%-os növekedést kellett volna írniuk a cikkben.
"Szerintem inkább minimum 6%-os növekedést kellett volna írniuk a cikkben."
Szerintem meg 12%-ot.
És a cikk végére tehettek volna egy nagy Orbán Viktor portrét, amire rá tudok rántani.
Se ezek alapján, se mások alapján nem érjük be.
Olyan nincs, hogy "20-25 évig" minden azonos. A GDP egy év adata (ha igaz). A valóság a gazdaság és társadalom állapotából tippelhető meg. Mindkettő pocsék, a tipp tehát: semmi esély a beérésre, annál több a még nagyobb leszakadásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!