Jól hallottam, hogy országos népszavazás lesz? Miért? Nem úgy volt, hogy ezt Budapesten kell eldönteni?
A Momentum úgy kapott aláírásgyűjtésre engedélyt, hogy Budapesten kell gyűjteniük, mert a főváros pályázott, és ezért ottaniaknak kell eldönteni.
Oké, az is érv, hogy ha lesz Olimpia, azt az egész országnak kell fizetni.. de ugyanezen az alapon miért nem engedték a Momentumnak országosan gyűjteni az aláírásokat?
Mert ettől féltek, hogy keresztülhúzzák a számításokat. Gondold el, ha a 4-es metrón 100milliárdot loptak a 400-ból, akkor az Olimpia építéseknél amit most 800 milliárdra becsülnek, ami a végén a háromszorosa lesz akkor 600 milliárdot is ellophatnak.
Ennyi pénzért alkotmányt módosítanak, ha kell.
Mert országosan 200 ezer aláírás kellett volna, míg Budapesten 138 ezer.
Na, most ezt a 138-at nehezebb összeszedni 2 millióból, mint a 200-at 10-ből. Ezért kaptak erre engedélyt.
Mert ennek semmi köze nincs az olimpiához.
Az SZDSZ legújabb inkarnációja az olimpia ügyét látta jónak arra, hogy kicsalja a listákat az ellenzéki pártoktól.
Úgy gondolják, hogy a régi ellenzéki pártokkal nem lehet megdönteni a kormányt, most új trükköt próbálnak.
Amit Orbán rezsicsökkentésre, fizetésemelésre, adócsökkentésre, szór el, nem beszélve a Nemzeti Bank nyereségéről a "tervezett" 300 milliárdos veszteség helyett, azt a nyugati pénzvilág úgy éli meg, hogy az tőle van ellopva, és azonnali hatállyal vissza kell szereznie.
Ezért az ellenzéket használva folyamatos nyomás alatt tartja a kormányt, és megtámad MINDEN intézkedést, tervet.
Ehhez már haza kellett hívni és alaposan lefizetni a már régebben emigrált sértődött elit egy részét, (mert itton már nincs használható ellenzéki arc) és nekik igérni a zsíros pozíciókat.
Szóval készül a Majdan V2... Jó lesz figyelni !!!
Az olimpiától való visszalépés nem cél, csak eszköz.
És azért csak Budapesten, mert az SZDSZ-nek csak ott van támogatottsága.
Na mi van, támadnak a nyugati imperialisták? :D
"Szóval készül a Majdan V2... Jó lesz figyelni !!!"
Nagyon remélem, hogy Viktorod nem menekül majd meg, mint Janukovics!
"És azért csak Budapesten, mert az SZDSZ-nek csak ott van támogatottsága."
Az az apró tény ne zavarjon, hogy a Momentum országos népszavazást akart. Amúgy vicces lesz, ha egy budapesti után tartanak egy országost is.
8as, tőlem kérsz forrást, vagy valamelyik válaszolótól?
Mert ha tőlem... akkor kapcsold be bármelyik médiumot. Én is a rádióban hallottam, hogy országos népszavazást terveznek a pénzügyekre hivatkozva. Az aláírásgyűjtés dolgát meg már vagy egy hónapja lehozták. Szóval én csak mainstream híreket hoztam fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!