Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy lesz elegendő nyugdíjunk?

Hogy lesz elegendő nyugdíjunk?

Figyelt kérdés

Valahol azt olvastam,hogy elfogadható nyugdíjhoz az állam kétféleképpen tudja hozzásegíteni az embereket.

Vagy az állam biztosítja a nyugdíjak, beszedi a pénzeket,kezeli majd visszaosztja

vagy

olyan fizetést ad amiből az emberek tudnak maguknak félretenni.

A cikk pont azt nehezményezi,hogy Magyarországon igazán egyik sem működik, de legalábbis abba az irányba haladunk.

Ez egy néhány éves cikk volt, de nem találom.

Ez tényleg így van hazánkban?

Hogy tegyen félre az emberek a kevés pénzükből?

2017. febr. 17. 12:24
1 2
 11/20 MolotovPunk ***** válasza:
50%

Ebben az országban minden bizonytalan.Az sem kizárható,hogy 10-15 év múlva lesz e egyáltalán nyugdíj.Ha lesz is elképzelhető,hogy nagyon alacsony összeget fognak kapni a nyugdíjasok.

Két megoldás van csak:

1.)Öngondoskodás.(Minden hónapban félre rakni valamennyi kevés pénzt,ha egyáltalán tudsz.)

2.)Vagy külföldre menekülés -új életkezdés.

2017. febr. 17. 15:59
 12/20 anonim ***** válasza:
20%

Úgy,hogy nem vállalsz gyereket,és amit ráköltenél,félreteszed.

Attól,mert gyereket szülnek emberek még nem lesz munkájuk.

Főleg nem ilyen proli feltételek mellett.

2017. febr. 17. 17:57
 13/20 anonim ***** válasza:
Magyaràzzàtok megmàr mit old meg a Küföld nyugdíjügyben? Sok nyugat-europai orszàgban mèg roszabb a demografiai helyzet mint Magyarorszagon.az onkondoskodas szep duma de a valòsàgban ha kevès a distal az is èppoly bizonytalan,mert ha te berakod a Bankba a pènzed a Bank azt Kiadja hitelben ill.befektetèseket Kinal belole,de ha nincs fiatal akkor nincs akihitelt vegyen fel vagy befektessen,tehàt Ez se biztosabb mint az àllami nyugdij
2017. febr. 17. 18:12
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy. Félretenni sem egyszerű, mert nincs miből. Van megtakarításom, oda utalgatok fix összeget havonta. Volt hogy májkrémet ettem két hétig napi háromszor, mert inkább azt fizettem be, mint azon spóroljak.

Az a vicc, hogy mostani árakat figyelembevéve a 10 év alatt félretett, kamatozott pénzem kb. 2,5-3 év alatt felélném...

Ahhoz, hogy biztosítva legyen nyuggerként a jövőm, már most kb. négyszer annyi pénzt kellene félretennem, de akkor a jövőm biztosítása miatt a jelenem kerül veszélybe.

2017. febr. 17. 18:36
 15/20 anonim ***** válasza:
41%

Öngondoskodásról majd egy szociálisabb rendszerben beszélhetünk.

Amíg ez nem lesz,addig öngondoskodás sem lesz.

Ahogy valaki fent is írta,a 10 év alatt összetett pénzét 2-3 év alatt felélné.

Ez arányos?

10 évig kuporogni,hogy idősen 2-3 évvel tovább éljünk,megéri?

A kapitalizmust kell újraértelmezni.

De ha majd eljutunk oda,majd úgy is bekövetkezik ez,de amíg a mai nyugdíjasoknak jön a postán az ingyen pénz,őket nem érdekli.

A mostani 40-50 év alattiaknál viszont már nem lesz elég a megélhetésre a nyugdíj.

Még most szűkösen is,de meglehet élni a nyugdíjból.

2017. febr. 17. 18:49
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért úgy általánosságban, nem az állam adja a fizetéseket. Egyébként "elegendő" nyugdíjunk, aligha lesz, hacsak nemtud félretenni az ember.
2017. febr. 18. 01:42
 17/20 Dudok Andrásné ***** válasza:
Ugy ha külföldón dolgozol vagy 10 évet és olyan átlagfizetésed lesz, amiből a nyugdijad is tóbb lesz!!Arról meg ne beszéljünk már, hogy most mennyire jó a nyugdijasoknak!!!63 éves vagyok 47 év munkaviszonnyal és már az emelésekkel eléri a nyugdijam a 65 ezret!!Mindég nehéz fizikai munklám volt de bizony 30 évvel ezelótt csak 6 ezer ft a fizum.De ma is sokan a 60-75 éveseké még nem éri el a 70 ezret.Ha valaki egyedül marad bizony ez csak a rezsire elég.Ismerek sokat aki csak a gyógyszerekre tobbet kőlt 30 ezernél.Anyukám szeremcsére 40évig volt nyugdijas, emelésekkel és az őzvegyivel volt neki 90.Ne azokról példálozzunk aki a hetente utazgatnak és a bankokbol mentek nyugdijba.ma is sokan élnek 30 ezter nyugdijbol.Hát ebből ma is nehezen lehet!!
2017. febr. 21. 09:26
 18/20 anonim válasza:
Én is elkezdtem félretenni, nyugdíjbizosításban.Kicsit utána olvastam és két év után rájöttem, hogy ezek a megtakarítások nem biztosítottak az OBA által. Kvázi gyűjtögetünk a szűkösebb napokra és 65 évesen szembesülünk vele, hogy esetleg odalett a pénzünk, mert pl. az Önkéntes Nyugdíjpénztárunk v. Nyugdíjbiztosítónk kivonult az országból és a pénzünket kérjük a jogutójától, mondjuk karcagi Marcsikától. Hihetetlen, hogy ezek a 'nyugdíjcélú megtakarítások', amikhez az állam hozzáad 20 %-ot -amit az SZJA-ból érvényesíthetünk -, bizony egyáltalán nincsenek garantálva.Ezek után marad a kérdező kérdése: hogy tegyen félre az ember, hogy azt a kevéskét biztonságban tudja?
2017. febr. 23. 18:20
 19/20 anonim ***** válasza:

"hogy tegyen félre az ember, hogy azt a kevéskét biztonságban tudja?"

Forgalomkepes ingatlan jonak tunik, esetleg kulfoldi reszveny, eurobetet valahol kulfoldon.

2017. febr. 23. 18:36
 20/20 anonim válasza:
Az ingatlan az oké, csak annyi pénz meg nincs sajnos.
2017. febr. 24. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!