Melyik vidéki magyar városból vándorolnak el sokan akár Budapestre vagy külföldre?
Kaposvárról minden ismerős fiatal menekülne. Minimum egy nagyobb városba mennének egyetemre (közelség miatt Pécs leginkább), de Pest az elsőszámú célpontja az egyetemistáknak.
Külföldre nem mennek olyan sokan, mert szar a nyelvtudásuk, meg hát aki itthon balfsz az külföldön is... szakmával rendelkezők mennek többnyire nyugatra.
Nógrád megye és a többi keleti rész.
Nem véletlenül ott a legolcsóbb a lakás.
Pl egy 50nm-es garzont simán lehet kapni 4-5 millióért,csak se munkahely se vásárlási lehetőség se minőségi szórakozási lehetőség nincs.
3,nem szeretnék kötözködni,de ha csak 90.000-et keresnek és a szoba 60-70-ezer,akkor is marad 110.000-ft-juk.
Nem igaz,hogy ennyiből nem lehet fedezni a kaját meg az alapvető dolgokat.
Ha nem is dőzsölnek ennyiből nem kéne éhen halni.
Igaz is, azt tudom hogy Borsodból nagyon sokan elvándorolnak és értem az okát, de az is érdekelne, hogy nyílván úgy is vannak egy páran hogy először Pest azt onnan 1-3 év múlva dobbantanak külföldre.
Engem ami megdöbbentett az Pécs volt, hogy ahhoz képest, hogy milyen fontos regionális kultúrális központ a belváros tele van kiadó üzlethelyiséggel és kissé elhanyagoltnak tűnik, fiatalokat alig látni.
"akkor is marad 110.000-ft-juk"
Igen, annyi. Két embernek. 30 napra. Éhen halni tényleg sok.
De felteszek egy egyszerű kérdést. Lassan írom, hogy megértsd: élet-e az?
Mert szerintem nem. A Te igényszintednek lehet, hogy megfelel, de szerencsére vannak még igényes, többre vágyó fiatalok. Egyre többen.
Szerintem éhen halásra is esélyes, 2 embernek 110000 forint 30 napra. Ha csak fejenként napi 2 ezer forint el megy kajára, ami szinte a minimum.. akkor is már a hónap végén koplalnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!