Mi a véleményetek az iskolai egyenruha bevezetéséről?
Természetesen, nem arra randa köpenyre gondolok, mint amit a szociban kellett viselni.
Hanem, elegáns, kényelmes uniformra.
A brit, japán gyerekek olyan helyesek azokban az egyenruhákban.
Az uniform az iskolán belül megszüntetné a különbségeket.Ugyanis, manapság az iskola egyben divatbemutató is.
Nem támogatom. Nem mondom, hogy tragédia lenne, ha bevezetnék, de semmi értelme.
Sokkal nagyobb bajok vannak az oktatással annál, hogy nincs egyenruha. Ezekkel kellene inkább törődni.
Még egy fölösleges, sőt szerintem esetenként kártékony kötelesség amit be kell tartania a gyerekeknek az iskolában, ha bevezetnék. A gyerekek közötti különbségeket nem egy egyenruhával kall elkendőzni, hanem olyan tanárok és iskolai program bevezetésével ahol valódi emberi értékrendet tanulhatnak meg. Tapasztalatból tudom hogy léteznek ilyen iskolák csak ezeket az állam nem szereti mert nem lehet őket uniformizálni.
Ha egy iskola megszabja az elvárható etikettet - öltözékben is - és azt be is tartatja, akkor nincsen szükség ilyen katonás baromságokra mint az egyenruha. Hogy divatbemutató.... igen, picit. Az ember - általában - ilyen, szereti a szépet a csinosat. Ha elvégzi a gyerek az iskolát úgyis egy ilyen világban találja magát. Akkor melyik ponton hazudjunk neki, hmm? A kedvenc iskolámban a fő mottó: "a gyerek az iskolában nem az életre készül, hanem él."
Nem támogatnám.
Egyrészt, ahogy már írták, plusz költség, amit általában a szülőknek kell kifizetniük, szóval valóban tesz a társadalmi különbségek ellen: aki nem tudja megfizetni, nem jár oda. De ez nem célravezető.
Másrészt pedig ez a divatbemutató, ahogy fogalmazod, szükséges a szocializációban. Az öltözködés egyfajta önkinyilatkoztatás, a személyiség, egyéniség bemutatása. Elképzelni sem tudom, hogyan lázadtam volna rockerként, ha bőrdzseki, fekete cuccok és láncok helyett ugyanazt kell hordanom, mint bárki másnak.
Persze, sokan túlzásba viszik, sokan perifériára sodródnak a kis mikrotársadalomban, de igazából a valós életben is ez megy. És erre kell felkészíteni a gyereket, nem?
Szóval igen, a különbségek ellen tudna tenni, de a különbségek önmagukban nem rosszak. Egy fiatalnak meg nagy szüksége van különbségekre, hogy el tudja határolni magát másoktól.
Nem. A társadalmi különbségeket nem lehet megszűntetni. Ott van a tolltartó, a táska, a parfüm, a szülő társadalomban elfoglalt helye - ezzel együtt az ő öltözéke, autója, telefonja. Valamint ha engedékenyek vagyunk, az ékszerek is.
Ráadásul bizonyis mentalitás felett az ember az iskolán kívül is jár olyan helyre, ahová "egyenruha" szükséges. Gondolok itt családi eseményekre, ünnepekre, színházra. Ott nem lehet sem hányásszínű pulóver-nadrág kombóban, sem szoci "kámínendógozókisembör" ruhában megjelenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!