Nem is olyan távoli jövő, hogy a romák többen lesznek a magyaroknál?
"Nem kizárt, hogy már most többen vannak mint a magyarok."
Csumidázlak, ojját mondok, hogy dik mán löszöl, Sőt, mán mink is itt mind azok vátyunk, a tyákorin, csák még nem szóótták rúlla!
Nem csak Magyarországon szaporodnak.
Magyarországtól majdnem 3000 kilométerre járok főiskolába és ma reggel a lépcsőn feljövet egy csapat cigány üvöltözött "máma mulatunk", és énekeltek valami roma zenét. Mindenki őket nézte..
De még mindig jobb, hogy itt rontják a levegőt nem pedig Magyarországon.
Ismerek énis jó fej, tanult, illedelmes romákat akik szebb házban és környéken laknak mint némelyik tehetősebb magyar. De sajnos ez nagyon ritka. Talán a roma lakosság 10%-áról tudnám elmondani, hogy normális emberek.
Multkor a piacon sétáltam és "BIO FŰ" feliratok ekesítették a városházát. Hát nek gyönyörű? Az utcán üvöltöznek mint a vadállatok, ha megkérdezi tőlük valaki, hogy hova valósiak, akkor meg büszkén mondják, hogy Magyar.
De persze ők a fehér magyarokat csak "parasztnak" hívják, de ha te hívod az ők gyüjtőnevén (cigány), akkor végig van sértődve.
Notar Mary-t azért csípem mert valaki lecigányozta, ő meg azt mondta hogy igen, az vagyok és büszke is rá. Legalább felvállalja. Eddig összesen 2 ilyen emberrel találkoztam aki nem sértődött meg a cigányozáson.
14, mondjuk ha belegondolsz, szerinted milyen, ha valaki odajönne, hogy "hé, te cigány vagy"?
Én látássérült vagyok. Ha valaki idejön, hogy "hé, te fogyatékos vagy", hát nem fogom kedvelni. Igen az vagyok, vállalom ha kell, de miért kell ezzel jönni? Ember vagyok. Ne a származásom vagy a hatáskörömön kívül eső tulajdonságaim alapján ítéljenek meg. Ez vonatkozik arra is, hogy magyar vagyok. Ugyanannyit tettem azért, hogy magyar legyek, mint ő azért, hogy cigány legyen: semmit, így születtünk.
Ítéljenek meg a gondoaltaimért, ítéljenek meg a szavaimért, ítéljenek meg a tetteimért. Nevezzenek annak megfelelően amit csinálok. De ne az legyen a védjegyem, aminek születtem...
#16 Olvasd el mégegyszer a válaszom. Nyilván kihagytad azt a részt ahol azt írtam, hogy vannak normálisak.
Egyszer mellettem beszélgetett egy cigány (ÓHH bocsáss meg, újmagyar), egy pakisztánnal. Azt kérdezte tőle, hogy cigány vagy? Az letagadta és azt mondta magyar. Majd visszakérdezett, az szintén letagatta.
Utána 10 perccel egy lengyel gyerek sétált mellettem és kérdezte, hogy hova valósi vagy? Mondom Magyar. A válasz mi volt?
"De akkor miért vagy fehér? Biztosan van benned lengyel vér.."
Köszi szépen, ennyi elég.
Aztán jön a hír, hogy magyar emberkereskedőket kaptak el angliába. Megbyitom a cikket és egy fekete ogrét láttam.
Csak hozzáteszem, miatta utálják az egész magyarságot közép-angliában. Ha azt mondod magyar vagy meg kinevetnek..
Mert sikerült az újmagyarokat megismerniük és azok alapján ítélni.
Hogy mennyire távoli azt nem tudom, de hogy ez a jövő, az eléggé valószínű, ha minden így meg tovább. Vannak olyan megyék ahol már most minden harmadik tanuló cigány, de máshol sem túl rózsás a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!