Tabu: A nyugdíjasoknak miért van ingyen a TB?
Mert x évig fizette, teljesen evidens, hogy ingyenes.
Sokkal fontosabb kérdés, hogy a segélyen tengődőknek miért "ingyenes"?
Igazad van. Kapják a 1xx ezres nyugdíjat. Kik? Akik életükben egyszer sem kerestek annyit egy hónapban. Miért? Mert nekik jár - szerintük. És még mit kapnak kb ugyanennyit orvosi ellátásban, ha nem nagyobb értékben és a többi, gyógyszerár támogatás, ingyen közlekedés, meg még mikor mit.
"Vicces" volt, mikor 8 éve a kuporgatott kézbe kapott fizurészletemmel a bankba fizettem be, a mellettem lévő ablaknál(vagy mi az) meg a nyuggerek milliókat kötöttek le...
Melóhelyen is van olyan, aki visszajött nyugdíj mellett. 200+200 ezer, miközben megvan mindene. Én meg házépítés előtt...
Mert a nyugdijasok a politika szent tehenei.
teljesen jogos es szukseges lenne egy teteles egeszsegugyi hozzajarulas bevezetese, mondjuk havi 10e forint.
2 millio magyar nyugdijassal szamolva ez evi 240 milliardos pluszforras lenne az egeszsegugynek, abbol lehetne valamit kezdeni.
Úgy is kibővíthető lenne a kérdés, hogy: miért kapnak a nyugdíjasok ingyen nyugdíjat? Vagy: miért kapnak a nyugdíjasok munka nélkül nyugdíjat?
Nyilván nem fogod érteni a választ: mert a nyugdíjtörvényben meghatározott ideig fizették a nyugdíj járulékot. Az ő akkor fizetett járulékából éltek az akkori nyugdíjasok. A most fizetett járulékokból élnek a mostani nyugdíjasok.
És - bár ezt nem láttam így kimondva - el tudom képzelni, hogy az aktív korban fizetendő eü járulékot úgy állapították meg, hogy kalkulálták az akkori nyugdíjasokat is. A ma fizetett eü járulékok pedig vonatkoznak a mai nyugdíjasokra is.
De hát ez egy komplikált folyamat. Nem értheti mindenki.
"Mert x évig fizette, teljesen evidens, hogy ingyenes. "
Ha egy nyugdíjas 40 éven keresztül minden nap vett kenyeret, akkor járjon ingyen a kenyér?
A 40 éve befizetett járulékokat a 40 évvel ezelőtti betegek között osztották szét. Azt a pénzt már rég elköltötték. Az egészségügy fenntartására folyamatosan kell pénzt fordítani. 40 évvel ezelőtt járulékokból nem lehet a mai kiadásokat fedezni.
Ezért lenne evidencia, hogy a nyugdíjasok is fizessenek egészségügyi járulékot, mint bárki más. Milyen alapon diszkrimináljuk az embereket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!