Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar társadalmat tényleg...

A magyar társadalmat tényleg Kádár szelleme járja be a mai napig, miben mutatkozik ez meg?

Figyelt kérdés
Sok helyen hallottam és olvastam, hogy Magyarországon elszabotálták a rendszerváltást és az átlag magyar kisember még mindig az ország Jánosbácsija tenyerén kiván élni és,hogy a magyar társadalom nem képes önellátó lenni. Mondanátok konkrét példákat ahol még a gulyáskommunizmus szelleme él, a társadalom mely pontjain van jelen a kádári megalkuvó politika?

2017. febr. 6. 10:23
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Nevetségesnek tartom ezt a gondolkodásmódot, hogy a magyar ember az államtól vár el mindent.

Ha valóban így lenne, akkor nem húzna el mindenki a nyugati jólétbe innen, ahol az állam valóban jobb életet biztosít, nem úgy, mint Magyarországon.

2017. febr. 6. 13:44
 12/24 anonim ***** válasza:

'Egyszerűen a többségnek megfelelt Kádár, aki amúgy maga is "lázongó" volt (!), a polgári-értelmiség jó része meg kiszökött Nyugatra.'

Nekem úgy tűnik, a 80-as években már nem felelt meg annyira, mint addig. Am Kádár tudta, mivel kell betömni a magyar száját ahhoz, ne azzal foglalkozzanak, mit csinál a kormány.

2017. febr. 6. 14:19
 13/24 A kérdező kommentje:
Azert az ahogy nyugaton eltartja magat a polgar es ahogy itthon eltartja a kadari kisembert az allam van kulonbseg..
2017. febr. 6. 14:26
 14/24 Muráti Emőke ***** válasza:
81%

Az államtól azt kell elvárni hogy megadja a lehetőséget mindenkinek hogy boldoguljon.

Mintha ez nem így lenne mostanában...

2017. febr. 6. 14:43
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Jó, akkor meséld már el nekem, hogy Magyarországon hogy vannak eltartva az emberek.
2017. febr. 6. 16:01
 16/24 anonim ***** válasza:
Szerintem, a Kádár- rendszer nagyobb létbiztonságát sokan visszasírják. A negatívumaira meg már nem emlékeznek annyira. Furcsa dolog az idő...
2017. febr. 6. 20:28
 17/24 anonim ***** válasza:

"A magyar emberek többsége a saját szar helyzetéért nem magát, hanem a mindenkori kormányt hibáztatja. Az egyszerűbb, mint ha tenne a saját életéért."

Mégis mire gondolsz?

Nem lehet mindenki vezető, programozó, ügyvéd, menő vállalkozó, közgazdász, mérnök multinál stb és nem mehet mindenki nyugatra dolgozni.

Ezt az országot pontosan a kormányok züllesztették ennyire le. Eladósítás, privatizáció*, piacnyitás*, devizahitelek, korrupció, lopás.

*ahogyan az történt

2017. febr. 7. 00:19
 18/24 anonim ***** válasza:
Nézd, itt 1945 és 88 között egy élhető társadalom volt. Ahol bárki emberként létezhetett. Az értelmiség számolta fel azért, hogy karriert építhessen magának. Aki nem ilyen családba született, az nem feltétlenül tudja ezt elfogadni. Most az értelmiség él - pontosabban tobzódik - az imperialisták "tenyerén" - mégsem gúnyolódik rajtuk senki. Ilyesmiért nem fizetnek a kapitalisták.
2017. febr. 9. 11:37
 19/24 anonim ***** válasza:
82%

'Nézd, itt 1945 és 88 között egy élhető társadalom volt. Ahol bárki emberként létezhetett.'

Nem is tudtam, h Rákosi alatt is élhető társadalom volt.

2017. febr. 9. 12:54
 20/24 anonim ***** válasza:
A fideszben, és a hívőikben nyilvánul meg (kádár rendszer 2.0-t építik a kádáristáknak) szerintem még azt is elhiszik, hogy újra olyan fiatalok lesznek mint a kádár rendszerben :D
2017. febr. 11. 00:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!