Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Érdemelne Ferenc József...

Érdemelne Ferenc József szobrot Budapesten?

Figyelt kérdés

20161005_szobrot_erdemel_ferenc_jozsef_gero_andras_a_mandinernek

Ezt a cikket találtam és érdekelne a hétköznapi emberek véleménye. Személy szerint én támogatnám. Tudom sokan sosem fogják megbocsátani az 1849-es megtorlásokat, de mégis Ferenc József uralkodása alatt érte hazánk lehet fejlődése csúcspontját. Világhatalmi tényezők voltunk akkoriban és azóta hiába függetlenségünk, semmire nem mentünk vele. (Német és orosz megszállás.) Ferenc József védte a kiegyezést akár az osztrákokkal szemben is, aki volt hogy többet akartak. Magyaroroszág leghosszabb idejeig uralkodó királyról beszélünk. Mélyen hívő keresztény ember. Vagy ti kurucok nem bocsájtotok meg?

2017. febr. 2. 18:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Van aki szerint igen, van aki szerint nem, de ha ilyenek, mint Horn Gyula, kaphatnak szobrot, akkor Ferenc Józseftől sem kellene sajnálni, mert neki legalább érdemei is voltak.
2017. febr. 2. 21:57
 12/18 anonim ***** válasza:
4%

'A monarchia szétesése azoknak a nemzetiségieknek köszönhető, akik kaptak politikai szereplést. Hátba szúrta a birodalmat, ami kitanította, ami jogot és biztonságot adott neki.'

Azt azért csak nem róhatod fel a nemzetiségeinknek, h önálló nemzetállamokat akartak...

2017. febr. 2. 22:03
 13/18 KecskeShajt újra! ***** válasza:
Szerintem érdemelne. Bőven voltak olyan érdemei, ami mindenképpen megérdemelné a szoborállítást.
2017. febr. 3. 00:38
 14/18 anonim ***** válasza:
41%
Én úgy vagyok vele, hogy különösebben nem háborítana fel az sem, ha lenne, de ha szavazni kellene, inkább ellene lennék. Egyszerűen a szabadságharc leverése, meg az aradi vértanúk emléke miatt, nem tartanám helyénvalónak.
2017. febr. 3. 01:18
 15/18 anonim ***** válasza:
4%

'A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.

# 12/14 Időpont tegnap 22:03'

Talán baj, hogy a nemzetiségeink önálló államokat akartak maguknak?

2017. febr. 3. 01:27
 16/18 anonim ***** válasza:
4%

Nem

1) 48

2) A kiegyezés, bár abban az időben a lehető legjobb megoldásnak tűnt, legnagyobb nemzeti tragédiánk, Trianon tükrében függetlenné kellett volna válnunk.

2017. febr. 3. 13:03
 17/18 anonim ***** válasza:

Ferenc Ferdinánd tervei között szerepelt a kiegyezés 'megújítása'.

[link]

2017. febr. 3. 13:28
 18/18 Makszim Makszimovics Iszajev ***** válasza:
Ferenc József semmi esetre sem érdemelne sem szobrot sem semmi mást sem Budapesten sem Magyarország területén bárhol.
2021. ápr. 23. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!