Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Visszatérhet még a szocializmus?

Visszatérhet még a szocializmus?

Figyelt kérdés

2017. jan. 31. 14:44
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Sajnos a valóság nem olyan,mint a mesékben.A valóságban mindig a rosszak győznek.(Ez esetben a kapitalisták)
2017. febr. 1. 18:55
 12/21 anonim ***** válasza:
Figyu, kérdező, ha a szocializmus annyira jó lett volna, nem bukik meg. De megbukott, innentől kezdve nincs miről beszélni.
2017. febr. 1. 22:24
 13/21 anonim ***** válasza:
#10: Noha én sem igazán tartom elképzelhetőnek, vagy legalábbis valószínűnek, azért nem tartom kizártnak, hogy valami (akár egy politikai eszme, "berendezkedés), ami egyszer megbukott, idővel, "feltámadjon".
2017. febr. 2. 15:28
 14/21 A kérdező kommentje:
Olyan nagy kérés lenne egy igazságos világban élni?
2017. febr. 2. 15:41
 15/21 anonim ***** válasza:
És ehhez szerinted szocializmus kell?
2017. febr. 2. 15:46
 16/21 A kérdező kommentje:

A kapitalizmusban nem működik ez.

A szocializmusban mindenki kapott a végzettségének megfelelő munkahelyet,nem kellett stresszelni a megélhetés miatt,nem kellett félni,hogy kirúgnak vagy megszünik a munkahely (hiszen az államé a gyár,nem engedi,hogy valaki felvásárolja és az alkalmazottak felét kirúgja).Ingyenes volt az egészségügy.Ma ha nincs pénzed,meghalhatsz.A társadalom megvet,eltipor ha nincs pénzed.A szocializmusban mindenki nyugodtan,gondtalanul élhetett.Nem kellett aggódni,a jövő biztos volt.Én is ezt a nyugodt életet szeretném élni.

2017. febr. 2. 21:19
 17/21 anonim ***** válasza:
Akkor javasolnám, kicsit nézz utána jobban annak a szocializmusnak, mert ez nagyon hajaz az öregek nosztalgiázó elbeszéléseire és közel sem fedi le a valóságot.
2017. febr. 2. 21:24
 18/21 A kérdező kommentje:

Amit leírtam,mind igaz.

Max az elején erőszakkal elvették a gazdagoktól a vagyonukat.Amivel nimcs semmi baj,szerintem most is megtehetnék.A történelemkönyv is így állítja be,hogy "jaj szegény gyártulajdonostól elvették a gyárat".A tanárom is mesélte,hogy a "rohadt komcsik" hogy kicsesztek velük.Arisztokraták voltak valami nagy palotában,cselédekkel körülvéve,de a kommunisták kipaterolták őket és berakták valami lyukba.Ebben mi a rossz?Köcsög gazdagok kizsákmányolók.Miért is sajnálnám őket?Most is ismerek egy burzsoá köcsögöt,akinek van egy csomó pénze,sportautója,nagy háza stb.Az elvtársaim annak idején nem engedték az ilyet.A lány,akibe szerelmes voltam,az is ezekért a gazdagokért volt oda.MENJEN GULÁGRA AZ ÖSSZES!

Éljen soká Lenin!

2017. febr. 4. 18:03
 19/21 anonim ***** válasza:
Nem, egyáltalán nem igaz, amit írsz. Nem tudom, hogy troll vagy, vagy csak baromira tudatlan, a szocializmust illetően, de hogy hülyeségeket írsz, az biztos. Mindenki a végzettségének megfelelő munkát kapott? Persze, ha befogta a pofáját. Ha nem, nos, akkor nem, sőt, a végzettség megszerzésére sem kapott esélyt. Amúgy, hallottál már a "gyárkapun belüli munkanélküliekről"? Soraid alapján, vagy túl fiatal vagy és nem éltél benne, vagy túl öreg és sokat felejtettél.
2017. febr. 4. 20:41
 20/21 anonim ***** válasza:

'Éljen soká Lenin!'

Akkor miért nem költözöl Moszkvába? Ott naponta elzarándokolhatnál imádott Leninedhez a mauzóleumba, aki mellesleg egy utolsó gazember volt és egy szörnyszülött rendszer megalapítója.

2017. febr. 4. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!