Akik szerint a közmunka rossz, azok szerint mit kellene csinálni a munkanélküliekkel?
Egyik szomszédom közmunkás. Sepri az utcákat, nem nagy meló, nem kell sietni sosem. Jól elvan a többivel, beszélgetnek délután kocsmáznak stb. Azt vette észre, hogy amióta közmunkán van nem esik depibe, a közösségben él, mint egy normális dolgozó. Kap fizetést is, mégha nem is telik teljes bérre az államnak, de rendes munkát sem végeznek.
Akik ezt ellenzik, azok mit csinálnának ezekkel az emberekkel?
Versenyszférába?
Azt,aki közmunkán volt?
Ja,majd a falevélsöprő ember fogja felfogni,hogy mi az a versenyszféra.
A közmunka lényege,hogy teljesítmény nélkül kapsz pénzt és elviszik az értékes szabadidődet.
"Akiben kicsit több ambíció van, előbb-utóbb rájön, hogy ha már úgyis fel kell kelni, és elindulni munkába, megteheti ezt több pénzért is egy rendes munkahelyen."
ez pont nem igaz:)
Persze majd 80 ezerért elmegy neked szalagmunkára,amikor 50 ezret kap a falevelezésért:)
Közmunka=magasabb pénz a segélyért.
Arra jó,hogy javítsa a foglalkoztatási statisztikákat,hogy a kormány verhesse a mellét,hogy munkahelyet teremtett.
8 órában bármit is végezni 50 ezer Ft-ért az rabszolgatartás.
#20: Nem lehet belőle megélni, az a baj, ha meg lehetne, akkor meg az lenne a baj.
"adófizetők pénzén finanszírozott"
Adófizetők pénzén finanszírozott az egészségügy is. Beszüntessük a kedvedért?
#21: Ne dolgozz, és nem veszi el senki a szabadidődet. Ki mondta, hogy kötelező dolgozni?
#22: Na most jól ellentmondtál magadnak, egyik mondatodban azt mondod könnyű a közmunka, minek menne el gyárba 80 ezerért, másikban meg hogy rabszolgatartás. Na akkor most melyik?
#23: Igen az a pár ember dolgozott, a többi meg vakarta otthon. Közbe meg éjjel ment fát lopni az erdőbe, vagy "vasazgatni". Marha jó volt tényleg. (nem mintha még most nem lenne ilyen még mindig). Te meg honnan vágod, hogy mi mennyiből van meg? Tippelgetsz? Mert az bárkinek megy.
"Adófizetők pénzén finanszírozott az egészségügy is. Beszüntessük a kedvedért?"
Az EÜ-nek kimutatható haszna van, a közfogi csak pénztemetőnek jó, legalábbis eddig még senki sem tudta alátámasztani számokkal, hogy értelme volna. Az is beszédes, hogy a NGM szerint is változtatni kell rajta, tehát nem kell ennyire itt védeni a mundért becsületét, még a Fidesz is tudja, hogy egy értelmetlen pénzkidobás ebben a formában.
"Ezért lenne szükség a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetésére. Nem mindenki szeretne dolgozni, többek közt én sem. És milyen jogon erőlteti ezt bárki is?"
Senki nem erőlteti. Csak akkor ne tartsa a markát. Még a 20ezerért se. Szerinted más azért dolgozik, hogy te feltétel nélküli alapjövedelmet kapj?
"ez pont nem igaz:)
Persze majd 80 ezerért elmegy neked szalagmunkára,amikor 50 ezret kap a falevelezésért:) "
Ha neki jó, engem nem zavar. Azt is meg kell csinálni valakinek.
29! Jobb ötletem van, nézz oda, ahová lépsz, és akkor nem lépsz kutyaszarba.
Tudod, szó szerint kell értelmezni a Ne csak nézz, láss is, mondást
De ez már alapból feltételezi, hogy egyáltalán van kutyaszar, a kutyaszar az kutyából jön, ahhoz az esetek 99%-ában tartozik egy gazda, akinek kötelessége lenne felszedni.
Továbbá én nem tudom, de a rohadt elmúltnyolcévben sem hevert mindenfelé kutyaszar, amerre jártam, most sincs, igencsak csodálnám, ha ez a csodálatos közfoglalkoztatásnak lenne köszönhető.
A közfoglalkoztatás és a segély közt pedig nincs különbség, attól, hogy imitáltatod a munkát egy rakás munkanélkülivel az attól még segély marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!