A kötelező úszásoktatás bevezetése is kikényszeríti az Olimpiai beruházásokat? Jó, ha behúzunk egy Olipiát akkor már?
"A kötelező úszásoktatás bevezetése is kikényszeríti a beruházásokat. " Mondta Újbuda polgármestere. Igazából semmi rálátásom sincsen az olimpiai műfajra, ezért kérdezem, mert laikus vagyok ebben, hogy végülis előbb utóbb be kellene úgyis vezetni a kötelező úszást, mert egészséges és ilyen sok betegség mellett ami az embereknek van, minden mozgásra szükségünk van. Azaz ha bevezetjük a kötelező úszást, akkor már ezzel együtt jár az Olimpiai létesítmények megépítése? Ez nekem új dolog?
Hát mondjuk az 5 éves kis lurkókat nyílván nem az olimpiai úszómedencébe fogják először bedobálni, tehát kis, gazdaságos medencékből kéne több, de nagyon laza korreláció azért felfedezhető a kettő között, mert a Hosszú Katinka-féle úszókra mindig példaképként tekint a következő generáció, akik ha oda jutnak azért feltehetőleg már nem a Tisza-tóban kívánnak edzeni. Ha fél füllel figyelted az úszó szövettség körüli vitákat az elmúlt évben, elég elszomorító látványt nyújtott a hazai csúcs-létesítmények állapotáról. Ez nem engedhető meg egy olyan országban, amelyik 12. az éremtáblázatban.
De pl. atlétika pálya sincs normális itthon, hogy akkor a Velodromról ne is beszéljünk:
Sportlétesítmények közül a baseball-pálya, vadvizi kajak-pálya és hasonlók tekinthetőek feleslegesnek Olimpia nélkül.
Kérdező, ez csak a szokásos fideszes retardált érvelés. A TAO pénzek ellopása a stadionokba is azért jó, mert több ember sportol. Csak az felejtődik el valahogy, hogy a mezei civilt ezekbe nem engedik be. :-D
#1 Sok minden nincs még Magyarországon, ami tök jó lenne. Miért nem azokkal kezdjük? Mert Velodrom valahol a TOP 1000 listájára se fér rá.
"Hát mondjuk az 5 éves kis lurkókat nyílván nem az olimpiai úszómedencébe fogják először bedobálni, tehát kis, gazdaságos medencékből kéne több,"
Engem mikor tanítottak elsőbe úszni, egyből bedobtak a mélyvízbe. Nem tudom, de szerintem ez most is így megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!