Ti támogatnátok, hogy megyénként eltérő legyen a minimálbér összege?
"viszont még így is vannak olyanok, akik a lakhelyükön maradnak."
Igen, kb. azok, akik nem elég bátrak és képzettek, hogy lelépjenek.
"Szerintem ha lenne munkahely, akkor inkább többen mint kevesebben maradnának a saját megyéjükben."
Szerinted. De senki nem fog neked 60 ezres minimálbérért megdögleni egy gyárban, amikor 50 ezerért lehet dögleni az árokparton.
Nehogy véletlenül olyasmit találj ki, hogy adócsökkentés kell, hogy ne kelljen egy 100 ezres nettó fizetésre még 120 ezret kifizetni az államnak. Ez így túl ortodox lenne...
Amúgy meg, szerintem most is sokan vannak akik a szegényebb megyékben a központi minimálbérnél olcsóbban dolgoznak, csak ők feketén csinálják. Ez kèt fő ok miatt is baj:
1. Kieső adóbevétel
2. Nem tudja érvényesíteni a dolgozó a jogait, ami miatt ki is használják.
A változással fehéredne a gazdaság, ami által nőne az adóbevétel, aminek köszönhetően a központi átlagadókat is csökkenteni lehetne, így a fejlettebb megyékben sem lenne sokáig mondjuk olyan magas az áfa.
"Amúgy meg, szerintem most is sokan vannak akik a szegényebb megyékben a központi minimálbérnél olcsóbban dolgoznak, csak ők feketén csinálják. "
Nem ez a baj kérdező, hanem az, hogy igen sokan minimálbéren vannak bejelentve, de rohadtul nem annyit keresnek. Csak a minimálbéren felüli részt feketén kapják, hogy ne kelljen utána adózni.
Na ez a baj!
Kérdező az a cég aki nem tudja a minimálbért kitermelni annak nincs helye a piacon, főleg nem ha feketén dolgoztat.
Plusz eu-ban nem lehet 27% magasabb áfa, szerinted nálunk miért pont 27%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!