Egyetértesz a TASZ nézetével?
"Vascsövekkel, karókkal és egyéb eszközökkel felfegyverkezve romák egy csoportja, "megdöglötök", "meghaltok magyarok" kiáltásokkal rátámadt egy a Jobbikkal szimpatizáló család autójára, a kocsit jószerivel szétverték, a benne lévő három ember megsérült "
A tasz szerint :"nyilvánvalóan nem előítélet, hanem a rasszistáktól való félelem és azok elűzésének szándéka volt", ezért hiányzott a közösség tagja elleni erőszak megállapításának alapvető feltétele."
Aha, értem
Miután a Jobbik - a jelenlegi változások ellenére - alapvetően úgy él az emberek fejében, mint egy rasszista, cigánygyűlölő csoport, így abszolút logikus, hogy nem rasszizmusból fogják őket megtámadni a cigányok.
Persze, arról nem tudunk, hogy mennyire volt ténylegesen rasszista, szélsőséges az adott esetben a sértett, hiszen ehhez beszélgetni kell velük. Már ha nem teszik egyértelművé (pl skinheadek).
Akkor lett volna rasszista a bűntett, ha nem vonható összefüggésbe cigányellenes csoporttal.
Természetesen az elkövetőknek börtönben a helyük, ezt nem kérdőjelezte meg senki.
"meghaltok magyarok" – miután a magyar egy népcsoport, én nem tudom, hogy ez mi, ha nem közösség tagja elleni erőszak. (Nem meghaltok jobbikosok, vagy meghaltok nácik, hanem meghaltok MAGYAROK.)
A TASZ-szal szimpatizálok, egy elkötelezett, elvhű, saját magát sem féltő, önfeláldozó csapat. Jelen esetben hülyeséget képviselnek :-)
Ahogy olvasom a cikkeket, a jobbikosok/gárdisták se szentek!
Gyakorlatilag adják a lovat az ilyen cselekmények alá...!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!