Hány évente tartották a reformkori országgyűléseket?
Figyelt kérdés
Aki tudja a választ kérem ne habozzon.2010. máj. 5. 10:02
1/4 bumbi02 válasza:
amennyire én tudom a reform korban (most itt 1830-48at értem, báár vitatott mettöl meddig tartott) majdnem h évente voltak országgyülések
2/4 anonim válasza:
Nem volt rendszeres országgyűlés, és nem volt törvény rá, hogy mikor kell összehívni. A király hívta össze rendelettel, olyan időközönként, amikor jónak látta.
Az tény, hogy a reformkorban átlagosan kétévente voltak országgyűlések.
3/4 anonim válasza:
Volt rá törvény, hogy legalább 3 évente össze kell hívni, de ezt az uralkodó nem mindig tartotta be. A reformkorban viszont olykor gyakrabban is hívtak össze országgyűlést. A tárgyalt korszakban az alábbi időpontokban voltak országgyűlések:
1825-27. (nem mindenki számolja refromországgyűlésnek)
1830.
1832-36.
1839-40.
1843-44.
1847-48.
4/4 A kérdező kommentje:
Arra emlékeztem, hogy 3 évenként van csak akkor ezek szerint ez nem volt ilyen ténylegesen betartott dolog hanem a 3év volt a határ.
Köszönöm a válaszokat.
2010. máj. 5. 15:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!