Ti szavaznátok Jobbik+MSZP+DK összefogásra?
Én igen. Túl kell lépni az ilyen kis piti dolgokon: "én mszp-s vagyok ezért nem szavazok a szélsőjobbra", ez ugyanígy igaz a másik oldalra is! 2014-ben a Jobbikra szavaztam, azelőtt még nem szavazhattam, most az Összefogásra szavaznék. Szembeköpöm ezzel magam? Nem. Másik pártra szavaznék most? Igen. És akkor mivan?
Arra szavazok, amit jónak látok. Ha a Fideszre szavazok pl. attól még nem leszek Fideszes. Túl kéne lépni ezen az óvodás szinten. Ha én a Tesco-ba járok bevásárolni, másik nap átmegyek a Lidl-be, attól én még nem leszek áruló, és nem köpöm magamat szembe.
A Fidesz-el az a bajom, hogy bebetonozza magát, 46%-al lett 2/3-ada, már a csapból is folyó hülyítő propagandájáról nem is beszélve.
A 2-3%-os gazdasági növekedés pedig siker??? Ausztriának lehet az, 4-szer annyi gdp-vel, mint a miénk. Mivel vagyunk mi kevesebbek, butábbak a labancoknál? A gazdaságunk a 14-edik legösszetettebb, évi 30 ezer milliárd forintos exportunk van. Nem kéne álomnak lennie a felzárkózásnak, csak újjá kellene építeni a demokráciát, ami nem azzal egyenlő, hogy a menekült politikánkat is meg kellene változtatni.
5.: Nem is írtam, hogy egy ilyen összefogásnak kellene győznie. Magyarországnak egy erős ellenzékre lenne szüksége, csupán ezért szavaznék rájuk, hogy ne lehessen 2/3-ados többsége az Orbán rezsimnek. Ilyen egyszerű, persze a megszokott szűklátókörűséggel ezt nehéz átlátni.
Egyébként én 2018-ban a második legesélyesebb pártra fogok szavazni, kivéve ha valami csoda folytán a Jobbik lesz a legesélyesebb, mert akkor a Fideszre teszem a voksom. Igazából akármelyik pártra hajlandó lennék szavazni, ha látom, hogy az adott párt jó irányba terelődött.
Nem szavaznek. Sot egy ilyennel mind a Jobbik mind a baloldal lejaratna magat. A Jobbik mert osszeallt a voros komcsi tudjukkikkel, a baloldalnak meg nehez lenne az EPben es a szavazoiknak magyarazni hogy az alltaluk ostorozott "nacikkal" miert paktaltak le..
Meg nevetsegesebb es hiteltelenebb lenne az egesz ellenzek.
Erika! Nem tudjuk! Sőt, állítom, te sem tudod. Csak összehordasz hetet havat. Ilyen hozzáállással nem is lehet politizálni. Amikor a politika érzelmi kérdés lesz, onnantól semmi egyéb, mint hatalmi játszma. Tartami kérdés nincs benne.
Kérdező! Előbb meg kellene érteni, miről szól egy válasz. De hogy kérdésedhez illesztett kommentedre válaszoljak: Mi sokkal butábbak vagyunk a labancoknál. Először azért, mert csak érzelemből vagyunk képesek megközelíteni, zrikálunk tehetetlenségünkben. Labancok a kutyák. Legalább mondhassuk, ha már másra nem vagyunk képesek. Idejönnek a gazok, és mi eladjuk neki a földjeinket, hogy aztán éhbérét dolgozzunk tovább ugyanúgy. Miért is? mert ők megtanultak szervezni, mi nem. Mi csak kuruckodunk. Ők megtanultak gyárat építeni maguknak, ők megtanulták, miként kell gazdaságot szervezni, mi beérjük, ha a labanc épít nekünk gyárat és dolgozhatunk benne, mi nem tudunk gazdaságot szervezni, mi csak tönkretenni tudjuk. Ezért négyszer akkora az ő GDP-jük. És milyen csodásan igényled a demokráciát. Szóban! Mert a tett ott kezdődik, hogy nincsenek labancok, csak emberek, akik valamit jobban tudnak. Nosza kérdezzünk, ha már magunk nem jöttünk rá (vagy ha igen, hagyjuk, hogy hataloméhes oligarchajelöltek eltussolják). A demokráciát nem igényelni kell, hanem előbb megérteni, aztán csinálni. Mindenkinek külön külön, és főleg együtt. De az ócsárlás az "együttműködést" kizárja.
13.: "Mi sokkal butábbak vagyunk a labancoknál."
Tudtommal egy ország intelligenciájának a fokmérője nem a gazdasága, erre az IQ szolgál. Egy buta is lehet gazdag, és az okos is lehet szegény. Sokkal több buta gazdag, és sokkal több okosabb csóró, mint gondolnád. Itt van az országok IQ térképe [link] . Ezzel csupán azt akarom mondani, hogy szellemileg nekünk is megvan az erőforrásunk egy ausztriai életszínvonalra.
"És milyen csodásan igényled a demokráciát. Szóban! Mert a tett ott kezdődik, hogy nincsenek labancok, csak emberek, akik valamit jobban tudnak."
A demokráciának mi magunk adunk jelentőséget. Gyakorlatilag Németország diktálja a feltételeket majdnem az egész Uniónak, például a befogadó politikájuk miatt jön ennyi menekült, akkor Németország mennyire demokratikus?? Politikailag sokkal több hatalmuk van az Unióban, mint amennyit a népességük indokolna. Ez semennyire sem demokratikus, és mégis majdnem mindenki demokratának tartja őket.
A többiben viszont egyet értek veled.
Lehet azt mondani, hogy korruptak vagyunk, rossz a mentalitásunk, de hogy buták lennénk, az nem igaz.
Jobbik + MSzp + Gyurcsány = Fideszre szavaznék
Jobbik + bárki nem lebőgöttek = ezekre szavaznék
Nem! Max. a jobbikra, azok talán jobban képviselnének engem is, de ha összeállnának a ballibekkel akkor elásnák magukat a legtöbb szavazójuk előtt.
Meg hát egy egymással szöges ellentétekkel teli "összef.osás" olyan is lenne...
Ideológiailag alapjaiban ellentmondásban vannak egymással és eltekintve attól, hogy ki milyen szavahihetőséget ad nekik most, egy ilyen koalícióval az alapjaikat ingatnák meg és felvetné a kérdést, mit adnak fel, hogy a másik melléjük álljon vagy mit fognak feladni, hogy mellettük maradjon.
Egy ilyen koalícióban két szinten sem tudnék megbízni. Egyrészt nem hiszem, hogy stabilak volnának és képesek lennének hosszú távon együtt dolgozni. Még az MSZP-SZDSZ is összerúgta a port. Másrészt nem tudom, hogy azt képviselnék-e, amit elvárnék tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!