Nagypéntek munkaszüneti nap lett? Minek?
Volt róla szó, de nem tudom, végül megszavazták?
Ha igen, miért van erre szükség? Oké, nem kell aznap dolgozni, tökjó, de őszintén, minek?
Nem kevésbé a szenteste.
Bár azért kíváncsi lennék, hogy akkor milyen keresztény kultúrát is féltünk mi olyan nagyon?
Hát igen, az engem is érdekelne:D
Karácsony pl teljesen oké lenne, azt vallástól függetlenül gyakorlatilag mindenki ünnepli így vagy úgy.. abszolút indokolt lett volna, hogy legalább 24-e munkaszüneti nap legyen
De nem lett (még) munkaszüneti nap. Ez megvan?
Egyébként meg miért zavar bárkit is, hogy lehet lesz egy plusz munkaszüneti nap.
Engem az sem zavarna, ha csak úgy hasra ütéssel kiválasztanának egy-két plusz napot, amikor nem kell dolgozni :)
13, igen megvan:D
A hasraütés-szerű választás engem sem zavarna.. itt igazából az elv érdekel.
Jó, hát értem.. És persze, nem lenne rossz egy plusz szabadnap:)
Csak ugye ez, hogy Magyarország keresztény állam, ez... hát.. ez nem igaz.
Mármint ok, kereszténységre épült a kultúránk, csakúgy mint a legtöbb európai országnak, de azért az országra abszolút nem jellemző a keresztény vonal... sem a vezetőségére..
Kérdező. Az, hogy Magyarország keresztény állam, azt miből gondolod, hogy nem igaz?
Miért, akkor mi? Buddhista állam, vagy mi?
Közvéleménykutatást csináltál, hogy ki milyen vallású?
Egyébként a 2011-es népszámláláson a népesség 54%-a valamilyen keresztény felekezetet jelölt meg, ez már több, mint a lakosság fele. A népesség 18%-a vallotta azt, hogy nem tartozik semmilyen vallási közösséghez, felekezethez, 27% pedig nem kívánt válaszolni ezügyben. Egyébként akik nem válaszoltak, többségében valószínűleg ők is valamilyen keresztény felekezethez tartoznak, csak nem gyakorolják azt. Ha már valakit gyermekkorában megkeresztelnek pl. római katolikusként, onnantól kezdve kereszténnyé válik és a római katolikus felekezethez tartozik, még akkor is, ha megtagadja az egészet és keresztelkedés után egy percet sem tölt templomban és elutasítja az egész vallást, nem él vele.
Ha ezt megérted, akkor rájössz, hogy Magyarország nagyon is keresztény állam.
# 19: Magyarországon (egyelőre még) nincs államvallás. Vallásszabadság van, azaz ha te keresztény akarsz lenni, akkor jogod van hozzá, ahogy másnak meg másban van joga hinni vagy akár semmiben.
Magyarország nem keresztény állam, hanem szekuláris állam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!