Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Naponta költöznek ki az...

Naponta költöznek ki az ismerőseim közül külföldre fiatalok, miért nem tesz ellene semmit a kormány?

Figyelt kérdés

Minden nap látom azt a tipikus képet, hogy utazik innen: Budapest airport a cél pedig jellemzően Németország vagy Anglia. Már lassan az összes ismerősöm kitelepszik végleg külföldre. De nem is csodálom, mert vidéken munka sincs, Budapesten meg keresel 400 Euro-t, úgy, hogy egy garzon albérlet bérleti díja is több a bérénél. Egész egyszerűen totál megértem azokat az embereket, akik a könnyű életet választják, hogy keresnek érted 2000 Euro-t, abból lejön 500 Euro a lakhatásra, és a többi pénzből meg vígan meg tudnak élni, nem kell nyomorogniuk Magyarországon, amikor kifejezetten jól is élhetnek.

Mi a francért érzem úgy, hogy ez ellen a világon semmit nem akar tenni a kedves kormányunk?

2017. jan. 3. 14:43
1 2 3 4
 31/36 nobile86 válasza:
73%

Kedves Kérdező,

Hosszú és csapongó válasz következik, kérdésekkel:

A kormány azért nem tesz semmit mert így nagyon jól lehet uszítani az embereket.

Nézd csak meg a kapott válaszaid.

Ha a csúnya, gonosz és telhetetlen hazaárulók is annyit kapnának hogy azt mondják: Igen, itthon maradok, mert ha a gyerekem éhes lesz, mennek vhova sulival hogy megismerjék az országot, vagy vhol szeretné folytatni a tanulást és netán pénzbe kerül, akkor nyugodt szívvel mondhatná azt a gyerekének, párjának, vagy akár magának is, hogy igen, megtehetem, szeretek itt élni, mert a különleges kultúra, nyelv, konyha stb. és megbecsülés ami a fizetésen is érződik meggyőz arról hogy ne menjek sehova. Így azok akik a maradás mellett érvelnek bármi áron, nem tehetnének szemrehányást.

Akik így fröcsögnek, hogy hazaáruló, és ezt én is megkaptam, pedig én itthon vagyok jelenleg, azok azt nem értik, hogy aki elmegy az nem azért megy el, mert pfuuuj magyar vagyok milyen nyomorékság már, hanem azért megy el, mert látja hogy valszeg a felmenői és a körülötte élő embereket a napról-napra élet köti le és nem a tervezés, mert a kereset sokszor ezt nem teszi lehetővé. Mikor külföldön éltem, vagy csak pár napot voltam kinn sosem éreztem hogy az ország elhagyásától már nem vagyok magyar. Külföldön is büszke voltam rá, örültem hogy aki nem ismeri annak beszélhetek rólunk, az országról, és itthon is büszke vagyok rá. Arra nem vagyok büszke amit elém tesz egy másik magyar és azt mondja: Nem a zsömle kicsi, a pofád a nagy.

Kérdem én:

Azok akik az összeset kizsuppolnák innen:

1. Az itt maradók összes testi és szellemi jellemzőit ismeritek? Az itt maradók megalkotnak egy erős és letisztult Mot. Hogyan? Attól hogy többen ugyanabban a kakában állunk nyakig miért leszünk erősebbek ha a kaka csak meder nélkül hullámzik a nyakunk körül?

2. Aki cirkuszol a diplomások ellen mivel helyettesítené az általános, közép és főiskolai tanárokat / orvosokat például? Havi 30000 Ftért tanítanák a magyar történelmet és irodalmat? Te tanítanád ennyiért? 16-24 órás ügyeletek 30000 Ftokért? Észnél vagy?

Aki ilyet ír az:

a. Keveset keres és ahelyett hogy lépne inkább azokra mutogat akik megtették amit ő nem mer vagy tud.

b. Iszonyat jól keres olyan munkával amihez nem kellett diploma, a diplomások meg csak elmélkednek.

c. Életében nem dolgozott még egy másodpercet sem és nem a saját pénzéből él.

Ha egyik sem akkor várom mi lenne a d?

Sztem akik hurrognak a diplomások ellen, azok vagy anyuci-apuci által befizetett butácska, bármilyen szakot 10 év alatt elvégző sötétségeket ismernek, vagy egyszerűen csak féltékenyek és haragszanak. csak tudnám miért? A tanulás nekik sem tiltott, legyen az diplomát igénylő szakma, vagy diploma nélküli. Ja hogy esetleg pénzbe kerül a tanulás?

Egyébként én is diplomás vagyok, nyelv szakot végeztem, most egy nem magyar cégnél dolgozom, a fizun kívül az alábbiak miatt is:

Szobatársam töri szakos volt, ő volt az egyik aki éveken át lehazaárulózott, és közölte, ha rajta múlna, ő olyan törvényt hozna hogy aki egyszer is úgy dönt hogy kint él / dolgozik az soha ne jöhessen vissza! Mondtam neki hogy ok, szólok ha elintéztem kintre a melót, megyek, többet nem lát.

Azóta éltem kinn, haza jöttem, és beengedtek, szobatársam pedig:

Itthon van, a törivel dolgozik diplomásként alig kap 100000et, és teljesen depressziós és boldogtalan amiért az általa védelmezett álláspont és haza ennyivel hálája meg a munkát a magyar berkekben.

Másik ismerősöm pedagógus, naponta 30 ovissal. 80000et kap. Tudom van lejjebb is. Amikor Norvégiában volt Erasmussal és mesélt az itthoni alap bérekről az arcába nevettek hogy ez lehet bárhol is fizetés?

Eszembe sem jutna azt mondani hogy a pék, a csatornatisztító, a kőműves, az orvos bármiért is kevesebb. Vazz. Szükség van rájuk nem?

Sztem azok akik toporzékolnak a kimenetel ellen olyanok mint az a lány akit úgy neveltek otthon hogy az első férfihez menj hozzá aki elveszi a szüzességed, vagy kinézzük neked, vagy ő néz ki magának. Összeházasodnak, a második gyerek terhességi ideje alatt már össze-visszargdos a férjed, megaláz, levágod amikor haza ér hogy qrvázni volt és egyáltalán. De eszedbe ne jusson hogy elválsz tőle! Mit fognak szólni az emberek? Vele kell maradnod életed végéig, mert ő a férjed! Nem egyénként számítassz hanem az a fontos hogy tarts fenn egy véleményt, vagy nézetet amit elvárnak tőled, de az aki elvárja igazából tesz rá hogy betartod-e mert ő a tutiban ül, és azzal hogy elhiteti az emberekkel hogy azzal teszed a legjobbat a hazádnak ha itthon maradsz azért amit felkínálunk a saját egyéni jólétét biztosítja, hiszen tudja hogy mindig lesz olyan aki itthon marad. Tehát mégis csak számít az egyén?

Úgy vagyok az ilyen hőbörgőkkel hogy értem a nézőpontjukat, és nagyon szép hogy ennyire ragaszkodnak az itt léthez csak azt nem értem hogy mivel fogják be a saját szájukat amikor a kereset kérdés felmerül családi szinten és vmit rohadt nehéz éppen megoldani.

Jön a tipikus mondat hogy máshol rosszabb ezért örüljünk hogy nekünk csak ennyire rossz és véletlenül se törekedjünk arra hogy jobb legyen? És mégis miért ne? Vagy a másik kedvencem a: Igen, most nagyon rossz, de eszedbe ne jusson külföldre menni mert a hazaszereteten kívül azt is tudnod kell hogy ott sincs kolbászból a kerítés!

De legalább már építik basszus! Ez a mondat nekem mindig azt üzente hogy ijedj csak meg, és maradj a fenekeden!

Ha lehet ilyen elrugaszkodott 30000es kereseti javaslatokat bedobni, akkor a záró kérdésemmel én is elrugaszkodom:

Csak elméleti kérdés, és nem értek egyet a végeredménnyel, de még senki nem adott rá választ.

Azt szokták mondani: Ha mindenki elmenne senki nem maradna az országban!

És akkor mi lenne? Lenne egy ugar Európában? Kinek a hibája vagy szégyene lenne ez? Azoké akik biztosab életet szeretnének maguknak, vagy a vezetésé aki megvárta amíg kiürül az ország és egyébként mondjuk Dubaiból nézi a végjátékot?

2017. jan. 11. 18:48
 32/36 anonim ***** válasza:
73%

'Igen, most nagyon rossz, de eszedbe ne jusson külföldre menni mert a hazaszereteten kívül azt is tudnod kell hogy ott sincs kolbászból a kerítés!'

Hazaszeretet szép dolog, csak sajnos ezért a boltban nem fognak kiszolgálni. Nem vagyok hű de anyagias, de a mindennapi életvitel -tetszik, nem tetszik- a pénz nevezetű eszközön alapul.

2017. jan. 11. 21:35
 33/36 nobile86 válasza:
Így Van Robgros, én is pont ezért írtam, hogy szép az elv, és a ragaszkodás, csak vajon ez meddig elég ha nem az a kérdés hogy hanyadik okos eszközt vegyük meg magunknak hanem tényleg a jövőről kell dönteni, legyen az egy két hetes vagy évekig tartó időszak, akár kajáról, iskoláról vagy munkáról van szó.
2017. jan. 12. 21:27
 34/36 anonim ***** válasza:
63%
Eszembe jutott még, azért akarnak elijeszteni a külföldi úttól, hogy te is inkább velük együtt tapicskolj a posványban. Ez a tipikus ha már nekem szar helyzetem van, nehogy a másiknak jobb legyen felfogás.
2017. jan. 13. 09:44
 35/36 anonim ***** válasza:
38%

Egyetértek, tényleg kellene valamit tenni.

A baj ott van, hogy ez egyáltalán nem a mai kormány szennye.

Kéne talán egy legalább 60 évre visszamenőleges leltárt csinálni, hogy ki mennyit profitált az akkori rendszerből, és hogy az ő akkori hasznát később kik mások fizették meg, vagy kiknek volt kára belőle.

Át kéne világítani, hogy azok a fiatalok, akik ma jól élnek a családi hátterük miatt, azoknak a családja miből szerezte a hátteret.

Nem azok a legelítélendőbbek, akik most egy-két évig külföldön dolgoznak, vagy pl. mellékállásban, párhuzamosan a hazai munkával.

A másik, hogy talán külön kellene választani az álláskeresős oldalakon a külföldi és a külföldieknek végzendő munkákat. Hogy beledörgöljék az álláskereső orrába, hogy mennyit kereshetne, ha nem a magyarok hasznára, jövőjéért dolgozna.

Már ha ez nem eleve így van tervezve, és ha SZABAD szétválasztani ebben a fene nagy szabadságban.

2017. jan. 20. 17:20
 36/36 anonim ***** válasza:

És ugyanolyan sokan jönnek is hazafelé.

A kormány nem tilthatja meg, nem is akarja.

Az EU egyik lényege a szabad munkaerő vándorlás.

Mindenki próbáljon szerencsét, aki akar,

s tanuljon, lásson világot, s mikor hazatér,

váljon önmaga, a családja és az ország használja.

Tapasztalt, világlátott, tanult ember csak jól jön a hazának is.

2019. dec. 3. 19:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!