Az elesetteket segíteni helyesebb vagy inkább taposni?
Melyik szolgálja inkább a társadalmi felemelkedést?
A baloldali vagy a jobboldali gondolkodás?
Progresszívek legyünk inkább vagy kemények?
"A baloldali vagy a jobboldali gondolkodás? "
egyiknek sem tartozéka a taposás. Az hogy a mai jobboldalinak nevezett kormány ezt teszi nem jelent semmit
Én most nem erről beszélek, hanem Magyarországról és a magyarokról.
"egyiknek sem tartozéka a taposás. Az hogy a mai jobboldalinak nevezett kormány ezt teszi nem jelent semmit"
De, a jobboldal pont erről szól. Kicsi állami beleszólás, kevés elvonás, a szegények kiszolgáltatása a gazdagok számára. Kár tagadni.
Sokak az elesetteket a bevándorlókkal azonosítják.
Nagyon sok elesett ember van rajtuk kívül is,pl betegek,hajléktalanok.
Sajnos a jobboldali ideológia ezeket az embereket szereti eltaposni,pedig a sérült embereket is lehetne integrálni a társadalomba,csak sokan nem akarnak erre energiát és anyagiakat fordítani.
Ha valamilyen betegséged van,akkor is azt várják,hogy 100,de lehetőleg 110%-ot nyújts,ahelyett,hogy mondjuk 50-nel is megelégednének a 0 helyett.
Ha mentális betegséged van,jobb ha le is tagadod a munkahelyen,mert nem is alkalmaznak.
Már mindenkinek a migránsok jutnak eszébe, holott semmi köze hozzá a kérdésnek :D Nem súlyos és/vagy elhamarkodott ez a gondolkodás? ;)
Egyébként én a progresszív rendszereket támogatom kérdező. Hiszem, hogy a jobb képességűek akkor is kitűnnek a tömegből, ha később majd többet kell adózniuk. A jobboldali gondolkozás a természetes kiválasztódás sémájára épül szerintem, és ha így közelítem meg akkor is az altruizmusra fogok bukkanni, amiből következik a társadalmi progresszivitás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!