Miért van, hogy Magyarországon egyre többen már nem a politikusoktól várják a boldogulást, inkább maguk tesznek érte?
"Miért van, hogy Magyarországon egyre többen már nem a politikusoktól várják a boldogulást, inkább maguk tesznek érte?"
Én pont nem ezt látom, pedig ez lenne a normális. Nem azt várni, hogy majd valaki megoldja a helyzeted, hanem teszel érte. De itt mi van? "Meraviktornemad"...
"A Földet csak szellemileg teljesen fogyatékosok hagyják el."
Akkor gondolom te régóta távol lehetsz.
'Ezt egyszer elmondhatnád a tróger osztrákoknak is, hátha vége lenne az évszázadok óta tartó rajtunk élősködésnek.'
Mondd már meg nékem, az osztrák sógor mióta élősködik rajtunk? És mi oka lenne rá?
'"Ööö, akkor ezek szerint az asztronauták egyike sem százas, a Holdra szállókról nem is beszélve?"
Azok teljesen csírák.'
Mondd, öreg, nem unod még a troll járatot? Isten tudja, hányadik kérdésnél produkálsz valami benyögést, aminek 0 a valóságtartalma.
Én azt látom hogy kétféle ember van.
Az egyik a lusta fajta, aki egész nap vakargatja a tökét, a kisujját nem mozdítja, megpróbál minél inkább nyugalmi állapotban maradni az élete során, és neki egyszerűbb mindent másokra, leginkább a politikusokra fogni.
A másik fajta ember nem a megváltást várja, hanem önmagát képzi, tesz a jövőjéért...érdekes módon az ilyen embereken azt látom, hogy elég korrekt életet összehoznak maguknak.
Nekem például volt ismerősöm, ő fene nagy tájékozottnak mondta magát, egész nap indexet meg origót és hasonlókat olvasott, minden percét a politika tette ki. Folyamatosan arról beszélt hogy ez szar az szar amaz szar. Ha ezt a rengeteg elherdált időt mondjuk a tanulásba, önmaga fejlesztésébe fordította volna, akkor messze előrébb lenne az életben.
"Nem másra kell számítani, mástól várni a boldogulást hanem saját magadnak kell tenni érte ennyi."
Akkor miért veszi el az állam a fizetésed felét?
"Akkor miért veszi el az állam a fizetésed felét?"
Vannak állami feladatok amik megkerülhetetlenek (honvédelem, rendfenntartás stb), valamint az egészséges mértékű újraelosztás (pl ingyenes oktatás) segíti a gazdaság és társadalmi fejlődést.
Az az igazi magyar mentalitás, hogy várod, hogy a kormányzati hatalom helyetted megoldja a dolgokat. Az meg az okos ember, aki nem vár arra, hanem magának megoldja a gondjait. Ez utóbbi meg tud élni, és nem szidja a kormányt, hogy milyen rossz, mert neki nem ad semmit stb.
A rendszerváltás után szétdarabolták a TSZ-t, tulajdonomba került 500 db almafa, ma már 20 hektár almásom van, és mellé 30 hektár szántó. Soha nem vártam másra, hogy segítsen, mindig magamra számítottam. Ismerek itt helyben olyan emberkét, aki 1500 almafát kapott a szétosztáskor, és egy darab almát nem szedett le róla, nem foglalkozott vele, nem is ment egyről a kettőre.
"Vannak állami feladatok amik megkerülhetetlenek (honvédelem, rendfenntartás stb), valamint az egészséges mértékű újraelosztás (pl ingyenes oktatás) segíti a gazdaság és társadalmi fejlődést."
Máshol is vannak ilyen költségek,mégsincsenek ekkora adóterhek.
Talán máshol kevesebbet lopnak.
Amíg ekkora adóterheket fizetnek az emberek,amikből a politikusok élnek,addig igen is elvárható lenne,hogy az állam valamilyen szinten foglalkozik az emberekkel.
Ez az adóztassuk ronggyá az embereket,de közben ne várjanak cserébe semmit megoldás elég képmutató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!