Mi a véleményetek erről a cikkről, amit a KKM jelentett ki?
A cikk elég béna, de Szijjártónak ebben speciel igaza van, csak nem mondott semmi újat.
Az érdekesebb, hogy az eddigi diplomatikus viszonyokat átalakítva Szijjártó óta elég sok konfliktusba belement a kormány, ami nem tudom mire jó. Emlékezhetünk még a pár évvel ezelőtti helyzetre, amikor visszahívták a rutinos diplomatákat és helyettük viszonylag fiatal, tapasatalatlan, kézivezérlésű embereket küldtek ki.
Most már látszódik, hogy emiatt a koncepció miatt volt rá szükség, csak tényleg az a kérdés, hogy mi a cél vele. Mert az értem miért jó, ha jó viszonyt ápolunk, de azt nem, ha rosszba kezdünk.
Tökmindegy hogy igaza van vagy nincs. Diplomáciában ez ritka otromba bugriskodás, ez egyszerűen megengedhetetlen, különösen úgy, hogy egyébként nekünk különösebb kapcsolatunk, pláne bajunk nincs is velük. Vagy talán a Peti már világpolitikai tényezőnek képzeli magát, akinek egy riportja után birodalmak omlank össze. Vajon Petinek fog-e rebbenni a szeme, ha majd 1-2 ott tartozkodó magyart hirtelen kémnek néznek és légvédelmi géppuska elé invitálnak?
Hogy mi volt a célja, azt (még?) kb. senki sem érti, ahogy tegnap olvastam róla 1-2 cikket, ennek egyszerűek ennyi esze van.
"elviselhetetlen állapot alakuljon ki az elnyomó észak-koreai rezsim számára"
Na meg ez a világ legnagyobb hazugsága. A rezsim mindig k. jól fogja érezni magát, minden szankció csak a lakosságot sújtja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!