Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek mikor lesz Magyaro...

Szerintetek mikor lesz Magyarországon többségbe a cigányság?

Figyelt kérdés
Átlagolva 5-6 gyereket szülnek, Több megyében már többségben vannak, összesen 1millióan vannak körülbelül az országban. Szerintem 2050-re már lehetséges hogy többen lesznek. Szerintetek? 40 év alatt lejön minimum lejön 6 poronty, és még azoknak is 2, mondjuk a szüleik meghalnak az -2 így kb 6millió cigány lehet 2050-re.

2016. dec. 24. 12:48
1 2
 11/20 meszike91 ***** válasza:
38%
5-6 gyerek a cigányoknál sincs, Afrikában jellemző annyi. Jeleneg még egy megyében sincsenek többségben. Továbbá náluk is folyamatosan csökken a születések száma. A 6 milliós becslésed 2050-re nevetséges. Addigra az ország lakossága olyan 8 millió körül lehet. Ezek szerint 75%-os cigány arány lenne, ami teljesen komolytalan. Szerintem 2050-re kb 2 millióan lehetnek, de addiga az ő számuk is csökkenni kezd.
2016. dec. 24. 14:59
 12/20 anonim ***** válasza:
20%
Én 2080 és 2100 közé tenném, de az sincs olyan messze. Szerintem is kisebb a szaporodási rátájuk és ez állítólag idővel még csökken is. De a 70-25% arány is tragédia lenne. A napokban láttam több vegyes "párt", szomorú látvány volt. Valahogy ösztönözni kéne az európaiakat a gyerekvállalásra, talán egy olyan személynek, mint aki 70 éve ösztönözte Németország férfijait és nőit.
2016. dec. 24. 18:03
 13/20 anonim ***** válasza:
85%

Az egész népességet tekintve az arányuk megtévesztő lehet, ugyanis korcsoportonként eltérő és ha azt akarjuk megvizsgálni hogyan változik arányuk a népességen belül akkor inkább ezt érdemes tanulmányozni. Másrészt a nemzetiségi adatok népszámlálásokban nem feltétlen megbízhatóak, romák ugyanúgy vallhatják magukat magyarnak, és a legtöbb hivatalos becslés szemben a 2011-es ~300.000-es cigánysággal szemben, ennek közel a kétszeresét adja meg. Hozzá tartozik a történethez hogy a népesség közel 40%-a 50 év feletti volt a 2011-es adatok szerint. Ebben a korcsoportban a cigányság kevésbé reprezentált. A másik hogy az emigránsok jelentősebb része magyar nemzetiségű. A cigányság szaporodási mutatói is csökkennek, de arányokat(ami a lényeg) tekintve az országos átlaghoz képest a különbség lassabban változik. Ami a gyerekek számát illeti a 2003-ban még a házas roma nők 17,1%-nak 5 vagy több gyereke volt.

Az elkövetkező évtizedekben a nemzetiségi megoszlás drasztikusan változhat, biztosan nem lesznek többségben 2050-ben, de elég jelentős nemzetiséghez nőhetik ki magukat hogy az már konfliktusokkal járjon.

2016. dec. 24. 18:25
 14/20 anonim ***** válasza:
22%

Honnét tudjuk?

Meg aztán mire mennének vele ha többségbe kerülnének, amikor önállóan egy életképtelen népség?

2016. dec. 24. 18:38
 15/20 Vazul1972 ***** válasza:
100%
Kizártnak tartom, hogy 2050-re többségbe kerüljenek. Azért ez tovább fog tartani. Ha be is következik, nem hinném, hogy a mi életünkben.
2016. dec. 25. 01:16
 16/20 anonim ***** válasza:
30%
#9 Ne zavarjon,hogy az osztrák és a magyar DNA kb. egyenlő és Hitler osztrák volt,azaz ugyanazt a fajt nem írthatta volna ki.
2016. dec. 25. 12:54
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Épp pár napja láttam egy videót, amiben adományokat vittek és mutattak be egy cigánysort, ahol az egyik nőnek tíz (!!) gyereke volt, a 2 nagyobb lányának pedig már szintén 2-2.
2016. dec. 25. 15:33
 18/20 anonim ***** válasza:
20%
#16 Hitler idejében még nem tudtak DNSt szekvenálni ;)
2016. dec. 26. 03:09
 19/20 anonim ***** válasza:

" Ne zavarjon,hogy az osztrák és a magyar DNA kb. egyenlő és Hitler osztrák volt,azaz ugyanazt a fajt nem írthatta volna ki."

Jó hülye vagy fiam. Nem sértésként mondom.

2017. jan. 17. 21:05
 20/20 anonim ***** válasza:
Elmúlt 3 év a cikk óta. 3 gyerekes apaként alföldi megyeszékhelyen szinte rettegünk annyi a cigány itt már. Pár év alatt megugrott valahogy a számuk. Már nem tudunk úgy elmenni vásárolni akár nagy vagy kisebb boltba áruházba hogy ne tolongnának benne előtte. Mocskosul beszélnek mindent összefogdosnak a szaros taknyos kezeikkel. Pékáruk egyéb. Erőszakosan kéregetnek sőt volt nem egyszer hogy addig nem engedték tovább a párom a gyerekekkel ameddig valamit nem adott a szatyorból. Mi lesz ha megszűnik a támogatásuk mert nem lesz majd adó oldali fedezetük? Akkor jönnek bicskával és majd elveszik. Most lopnak rabolnak nem félnek. Hogy is félnének mikor bejelentettem hogy a lidl előtt garázdálkodnak a csöves cigók és gyakorlatilag kiröhögött a rendőr. Nem mozdulnak ilyen bejelentésekre. Honnan tudom mert a rokonom rendőr (volt) de inkább otthagyta a testületet mert az már nem azzal foglalkozott mivel kellett volna és targoncásként majd a dupláját keresi egy multinál. Kicsit halálra van ítélve itt az ország. Belső emberek hamarabb lelakják mint a migránsok.
2019. szept. 1. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!