Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen köztársasági elnök...

Milyen köztársasági elnök Áder János szerintetek?

Figyelt kérdés
Szerintem elég gyenge. Azért gondolom ezt, mert már 4 éve köztársasági elnök, de úgy igazából semmilyen komoly megnyilvánulása nem jut eszembe, arra sem emlékszem, hogy valamilyen komolyabb világvezetőt fogadott volna vagy járt volna valahol kb. olyan érzésem van, mintha nem is lett volna köztársasági elnök 4 évig. A legemlékezetesebb megnyilvánulása ezzel a klímavédelmi egyezménnyel volt, amivel nem is neki lenne a feladata foglalkoznia szerintem. Ti hogy látjátok?

2016. dec. 8. 17:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nos, ha Schmitt Pál(amfő) a szervilitás 10-es skáláján 10-est ért el, akkor Áder 9-est. Sokan azt hiszik, hogy emiatt jelentősen függetlenebb és méltóbb köztársasági elnök, mint elődje, de én nem gondolom így. Valóban nem sok emlékezetes dolgot csinált, és bár 1-2 lényegtelen törvényt visszadobott, én nem úgy vettem észre, hogy akár csak egyszer is felszólalt a korrupció iparosítása, a demokrácia megfojtása és az ország tönkretétele ellen akár egyszer is. És szerintem aki ezt nem tette volna meg köztársasági elnökként ebben az időszakban, az ugyanúgy megbukott volna köztársasági elnökként a szememben, mint ahogy Áder megbukott.
2016. dec. 8. 17:46
 2/8 anonim ***** válasza:
43%
Birka
2016. dec. 8. 17:49
 3/8 anonim ***** válasza:
73%

Alapvető elvárás a köztársasági elnök személyét illetően, hogy teljesen független legyen az aktuális hatalomtól éppúgy, mint az ellenzéktől.

Azokat a törvényeket tekintve, amiket ez alatt a 4 év alatt szó nélkül aláírt, bebizonyosodott, hogy a fenti állítás nem igaz. A köztársasági elnöknek a jogállamiságot, a demokráciát, a törvény előtti egyenlőséget, a nemzet egységét és a maximális átláthatóságot kell(ene) képviselnie és megtestesítenie. Ez abszolut nem teljesül.

Áder János egy nem létező köztársaság elnöke.

2016. dec. 8. 18:15
 4/8 anonim ***** válasza:
67%

Őszintén szólva sokkal jobb, mint vártam, legalábiis abból a szempontból, hgy nem hergeli a népet. Pozíciójához mérten jelentéktelen, és ez így számomra elfogadható. Hatalma gyakorlatilag úgy sincs, egyedül megnyilvánulásaiban lehetne erős, de a kormánnyal nyilván nem fog szembenni.

Egyedül Sólyom volt kellőképpen karakteres, akor is ha, ha nem értettek vele sokan egyet. De ő legalább felszólalt a kormány, az ellenzék vagy akár a NATO ellen is.

2016. dec. 8. 18:18
 5/8 anonim ***** válasza:
64%

Magyarország nem köztársaság. Áder egy nemlétező köztársaság elnöke, ez ép olyan abszurd mint Orbán elképzelése az illiberális demokráciáról.

Áder nemtudott(nem is akart) függetlenedni a haverjaitól a fideszesektől Orbántól, hiába lett Köztársasági elnök továbbra is Orbán és a fidesz embere maradt.

Holott neki egy pártok fölött álló az ország mindenkori érdekeit képviselő nagytekintélyű embernek kellett volna lennie.

Sajnos Áder egy részrehajló és gyenge köztársasági elnök lett.

2016. dec. 8. 19:18
 6/8 anonim ***** válasza:
48%
Gorbán barátja Gádler!!!!!!!!!!!!!!! ENNYI.
2016. dec. 8. 20:20
 7/8 anonim ***** válasza:
Fideszes és ezzel mindent el is van mondva, a köztársasági elnök függetlenségéről. Viszont, ha Schmitt a viszonyítási alap, akkor tűrhető.
2016. dec. 9. 12:48
 8/8 anonim ***** válasza:

"Magyarország nem köztársaság"

Ezen mindig hatalmasat röhögök... De, barátom, Magyarország köztársaság :DDDD

2017. jan. 4. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!