Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az Erdélyi magyarok miért...

Az Erdélyi magyarok miért hiszik hogy Orbán az Istenkirálycsászár?

Figyelt kérdés
Valami 90%-közeli a Fidesz támogatottsága itt. Mi az oka?

2016. dec. 6. 20:31
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
55%
És továbbá semmi joguk sincs lehülyézni és lenézni azt a magyar embert aki nem szimpatizál Orbánnal és a Fidesszel.
2016. dec. 29. 14:32
 32/35 anonim ***** válasza:
38%

Egyetértek, de szerintem nem is nézi le senki az Orbánnal nem szimpatizáló magyarországiakat (vagy ha mégis, azok nagyon kevesen vannak). De ti se ítélkezettek annak az 5%-nak a szavazata alapján, aki részt vesz a választásokon.

Személy szerint én például kettős állampolgárságot sem igényeltem. Nagyon sok barátom, ismerősöm, rokonom viszont igényelte és meg is kapta, de egyikük sem szavazott a választásokon.

A legtöbben úgy gondolják, hogy ha nem ott élnek, nem illik beleszólniuk az ottani dolgokba. Én is így gondolom, ezért ha igényelném is az állampolgárságot majd valamikor, biztosan nem fogok szavazni. De azt elárulhatom, hogy ha szavaznék, biztos nem a Fideszre szavaznék.

2016. dec. 30. 11:53
 33/35 anonim ***** válasza:
Én nem nézek le senkit,de sajnos nem egy erdélyi magyarral románnal, román-magyarral találkoztam köztük diplomással akik nagyon lenézőek voltak. Sosem tudom hova tenni egyes emberek hülyeségét.
2016. dec. 30. 12:09
 34/35 anonim ***** válasza:
0%

Fogd fel úgy, hogy naivak, és nem tudják, mi a valós helyzet. Ez sajnos így igaz, főleg az idősebb generációkra nézve.

Ők csak azt látják, hogy Orbán megadta az állampolgárságot és van nemzetpolitikai stratégiája. Sajnos azt már nem láthatják Erdélyből nézve, hogy Orbánnak kábé ez az összes jó tulajdonsága, minden másban katasztrofálisan kormányoz, tombol a korrupció, a nepotizmus, szétlopják a közpénzt, lebontják a jogállamot stb.

Ez már Erdélyből nem látszik. A legtöbbekhez a magyarországi közmédia jut el (M1, Duna, Kossuth-rádió stb.) amin ömlik a pártpropaganda, mert a Fidesz saját szócsövének használja a közszolgálati médiumokat.

Szerinted honnan tudhatnák az erdélyi magyarok, hogy mi a valód helyzet Magyarországon, ha csak ezekből a cenzúrázott propagandaorgánumokból tudnak tájékozódni?

De a legtöbbekben (és itt tényleg az elsöprő többségről beszélek) van annyi bölcsesség, hogy nem is szavaznak magyarországi választásokon, mert ők is sejtik, hogy nincsenek birtokában a teljes igazságnak a magyar közállapotokról.

Azt viszont sajnálom, hogy neked ilyen negatív példákkal kellett találkoznod. A többség tényleg nem ilyen.

2016. dec. 30. 12:19
 35/35 anonim ***** válasza:
23%
Remélem tényleg igazad van. Ki tudja, talán fogok a jövőben találkozni normálisabb határon túlival is :)
2016. dec. 30. 13:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!